Palo prvo priznanje: Član uprave Partizana odlazi iz kluba

Potpredsednik Partizana prihvata odgovornost za loše razultate kluba, a osvrnuo se i na razloge loših igara

  • 10

Nije čest slučaj na ovim prostorima da pojedinac prihvati odgovornost za loše odrađen posao. Fudbaleri Partizana ove jeseni ne briljiraju u domaćem prvenstvu, a ''minus 21'' u odnosu na vodeću deluje nedostižno u ovom trenutku.

Iz Uprave kluba iz Humske dosad niko nije preuzeo odgovornost, a kao glavni krivci za loše rezultate označeni su igrači, pa čak i medicinski tim. Ipak, jedini ko u ovom trenutku ima hrabrosti da prihvati krivicu je potpredsednik Partizana Vojislav Nedić.

- Prihvatam odgovornost, ukoliko ne popravimo situaciju u narednom periodu, Vojislava Nedića od juna nećete videti u Partizanu - izjavio je Vojislav Nedić za Sport.

>>> Partizan najveći proizvođač fudbalera u Evropi, Zvezda bolja od Junajteda i Reala!

Da bi izašao iz krize jedini lek za Partizan su promene, pre svega u igračkom kadru.

- Ne postoji klub koji u jednom trenutku ne zapadne u krizu. Pogledajte šta se dešava u Čelsiju... Partizan je u rezultatskoj krizi i mi od toga ne bežimo. Potrebno je što bolje odreagovati u predstojećem zimskom prelaznom roku. Već smo preduzeli korake u tom smeru i uveren sam da će se situacija na proleće značajno popraviti.

Kao glavni razlog loših rezultata Nedić ističe zgusnut raspored i psihološko stanje igrača.

- Prvi razlog je zgusnut raspored takmičenja za tim sa kojim raspolažemo. Nemamo dovoljan fond igrača, koji mogu da iznesu taj teret. Dueli sa Jagodinom su egzaktan primer, dok je ekpa bila sveža savladali smo ih sa 6:0, a minulog vikenda smo jedva izvukli remi. Drugi razlog je psihološke prirode. Posle eliminacije od Bate Borisova na korak od Lige šampiona, mnogi su psihološki pali.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

ILIEV PRIJATNO IZNENADIO

Da je prelazni rok loše odrađen svestan je i potpredsednik Partizana

- Neki fudbaleri jednostavno nisu doneli koliko smo očekivali. Sada smo doveli Ivicu Ilieva, koji ima znanje i već nas je iznenadio spremljenim rešenjima.

Razloge zašto njegove kolege iz Uprave nisu preuzeli odgovornost nije hteo da komentariše. Jedino je bio spreman da govori u svoje ime.

- Prihvatam odgovornost, jer sam advokat, koji živi od svog rada, ne od Partizana. Pozvan sam da pomognem, kao neko ko je značajno doprineo izdizanju advokatske komore i prihvatio sam kao veliki ''partizanovac''. Nemam platu, radim kao volonter zbog ljubavi prema klubu i mirna mi je savest. U maju ćemo izmeriti koliko smo i šta učinili.

Nedić ističe da se raspoloženje ostalih čelnika u klubu ne razlikuje puno od njegovog.

- Svi smo nasekirani i neraspoloženi. Drugačije osećanje ne može da bude kada na terenu ne ide, a uložen je trud... Nećemo da zabijamo glavu u pesak, nego tražimo pravo rešenje.

Za kraj Nedić kaže da nuđenje ostavke nekog iz Uprave ne bi bilo dobro po klub.

- To bi bilo ''lomljenje preko kolena''. Partizan ne stoji dobro u prvenstvu, no, ne sme da se zaboravi da smo u Evropi napravili jedan od najboljih rezultata u poslednjih dvadeset godina - zaključio je Vojislav Nedić i dodao da su poslednja dva meča izgubljena zbog individualnih grešaka igrača, koji će verovatno napustiti klub.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Sport/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GR-ĆU

    11. novembar 2015 | 12:24

    Uprava napolje i to kompletna sa sve skupštinom koja je bez glasa protiv bila za.I da se objavi ko je doveo najgoru upravu u istoriji Partizana.

  • Звезда

    11. novembar 2015 | 11:36

    Због чега сте насекирани и нерасположени? Ваш тренутни бодовни салдо је пука реалност када су такмичарски услови једнаки за све. У равноправним условима где нисте повлашћени баш толико(можда мало нпр.Вождовац), ваш ниво је ту колико и имате бодова.

  • Steva

    11. novembar 2015 | 13:04

    Kako sad od jednom da su igraci krivi i nema dodatnih igraca koji mogu u svakom trenutku da zamene povrddjene i kaznjene igrace,kada su do skoro iz uprave govorili kako imaju dve postave koje u svakom trenutku mogu da zamene bilo koga u ekipi.A sada odjednom jedva sastave prvu postavu koja i kada izadje da igra,igraju i setaju kao babe iz starackog doma,ako je to razlog sto ce na kraju prvenstva napustiti Partizan,pa onda nemoj da se brukaju i sramote i sebe i da ruse ugled Partizanu.Sta je sa Lukom?,gde je on?,sta se sa njim desava,nije istina da nije u formi i da nije na klupi kao rezerva,da niko od velikih strucnjaka nema sluha za njega da taj igrac vredi i da ga treba forsirati jer Luka je bolji od njih 90% posto igraca,prvo i prvo Babovica moze u dzep da stavi kao i Ostojica i jos par njih BABEGINA,neznam i nerazumem toliki broj povredjenih i nesposobnih igraca da nemogu da igraju,to je cista nestrucnost lekara i kondicionog trenera ekipe,mislim da je krajnje vreme da se uprava trgne i nesto pod hitno resi veliki problem koji nije bio vec decenijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA