Murinjo traži novac za sedam pojačanja

Treneru Reala najinteresantniji golman Kurtoa (Atletiko), "veznjak" Martinez (Atletik) i napadač Agero (Mančester Siti)

  • 0

Portugalski trener Žoze Murinjo, kome će seledeća sezona biti treća na klupi španskog fudbalskog velikana Reala, tražiće od presednika kluba Florentina Peresa da obezbedi novac za dovođenje sedam igrača, tvrdi "As". Posebni, dakle, namerava da osveži svaku liniju tima.

Murinjo želi da dovede golmana koji bi bio prava konkurencija neprikosnovenom Ikeru Kasiljasu. Izbor je pao na Belgijanca Tiboa Kurtua, čuvara mreže gradskog rivala Atletika, koji je pozamljen od Česlija.

"As" navodi da su Portugalcu potrebna tri odbrambena igrača - desni bek i dva halfa. U sredini terena neophodan je igrač s preciznim udarcem iz daljine, a odlično rešenje za to je Havi Martinez, jedan od najboljih fudbalera Atletika iz Bilbaoa, finaliste Lige Evrope. Osim toga, potrebna je zamena u slučaju da Real napusti portugalski polušpic Anhel di Marija.

U slučaju da ode i argentinski napadač Gonzalo Igvain, za koga su zainteresovani Juventus i Čelsi, idealni kandidat za to mesto bio bi njegov zemljak Serhio Agero, golgeter Mančester Sitija.

Murinjo je za sledeću sezonu već otpisao Francuza Lasanu Dijaru, Turčina Altintopa, zemljaka Rikarda Karvalja, Albiola i brazilskog asa Kaku. Među njima su samo Altintop i Karvaljo "njegovi" igrači, pošto su došli u Real u njegovom mandatu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA