Povređeni maratonac dobio neočekivanu pomoć kako bi završio trku! (VIDEO)

I pored toga što je u jednom trenutku delovalo da neće uspeti da završi trku, ovaj maratonac imao je veliki motiv da u tome uspe

  • 1

Slika policajca koji pomaže maratoncu da završi trku, obišla je svet. Scena koja se ne viđa svaki dan, dogodila se na Rokenrol polumaratonu u Savani, Džordžija. Ova priča govori o volji jednog čoveka da završi započeto i drugog spremnog da mu u tome pomogne.

- Nisam hteo da odem toliko daleko i da se tamo zaustavim. Želeo sam da nastavim. Hteo sam da pokušam i da uradim to - rekao je maratonac Robert Mekoj.

>>> Putin sazvao hitan sastanak zbog optužbi da se Rusi dopinguju

Malo pre cilja, Mekoj je pao i licem ka zemlji u udario u asfalt. Dehidriran i krvav, bio je rešen da završi trku, a pomoć je stigla sa neočekivane strane.

- Čuvši njegove molbe za pomoć, znao sam da treba da pomognem i jedino što sam mogao i znao je da ga pridržim do linije cilja, što sam i uradio - rekao je policajac Džon Kain, koji je na pomenutom polumaratonu bio pomoćnik komandanta zadužen za poslednju deonicu trke.

Želja da po svaku cenu završi trku nije bila samo Mekojev cilj, nego priča ima mnogo dublju pozadinu.

- Pomislio sam na mog oca. Nisam mogao samo da ležim na zemlji. Morao sam da ustanem, jer sam želeo da trku završim zbog njega - rekao je Mekoj kome je otac umro od raka prošle godine.

Borba sa ovom bolešću, od koje je bolovao i sam Mekoj, motivisala ga je da počne da se bavi trčanjem. Našavši se na zemlji jedino što je mogao je da pomisli na svoga oca i da ustane i završi trku. Upravo je to osetio poručnik Kain.

- Njegova želja da završi trku, uzrokovala je da mu pomognem, da budem pored njega - rekao je Džon Kain.

Primajući Mekojevu medalju, Kain je izjavio da je za ponosan na ovo za njega novo iskustvo i da je to simbol nečega što on gaji. Mekoj planira da nastavi da se bavi tračanjem, a već  se prijavio da trči na još jednoj trci sledećeg vikenda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA