ZBOG OVOG MOMKA KOBI BRAJANT IDE U PENZIJU: Ameri "poludeli" za Letoncem!

Kristaps Porzingis je igrač koji je trenutno popularniji od najvećih zvezda NBA lige

  • 0

Letonac Kristaps Porzingis je igrač o kome se trenutno najviše priča u NBA ligi.

O tome kolika je popularnost Letonca svedoči i statistika sa zvaničnog sajta najjače lige na svetu, koja kaže da se ime ovog rukija češće pominje na zvaničnom tviteru lige nego imena dve najveće zvezde - Lebrona Džejmsa i Kobija Brajanta!

>>> Njujorčani su plakali od muke kad je draftovan, sad mu se klanjaju! (VIDEO)

Pored toga što će Porzingis ovu godinu večno pamtiti upravo po svom debiju u NBA, možda i više od toga će mu značiti podatak da je stigao da odigra meč protiv svog idola Kobija Brajanta, u njegovoj, kako sada stvari stoje, poslednjoj sezoni u karijeri.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Zanimljivo je da mediji u SAD tvrde da je odlazak Letonca u Nikse, a ne u Lejkerse, samo ubrzalo odluku Brajanta da ode u penziju, koja će se definitivno desiti na kraju sezone, jer aktuelni sastav "jezerdžija" niti je konkurentan, niti ima perspektivu za veće domete, niti poseduje "ono nešto" što bi Kobija nateralo da igra i naredne sezone. A upravo je dolazak igrača sa nekom novom energijom, poput one koju ima Porzingis, moglo da preokrene igru Lejkersa i, pre svega, natera Kobija da se predomisli.

Ipak, Lejkersi su na minulom draftu, poput mnogih, žestoko potcenili Letonca i umesto njega izabrali D’Anđela Rasela a trener tima iz Los Aneđesa, Bajron Skot,  je nedavno i sam priznao da im je to bila jako loša procena.

Brajant i Porzingis su se nedavno susreli na terenu što je potpuno oduševilo rukija.

- Rekao mi je samo "nastavi da treniraš, momče". To je zaista velika stvar za mene. Kobi je moj idol i to što mi je rekao znači da vidi potencijal u meni - otkrio je Letonac razgovor sa Brajantom neposredno po završetku nedavnog duela Niksa i Lejkersa i pobede ekipe iz "Velike jabuke".

Sudeći prema tome kako se letonski atleta snašao na startu svoje NBA karijere, čeka ga lepa karijera.

Porzingis ove sezone, mimo svih očekivanja, beleži sjajne partije sa 11,8 poena i 8,3 skoka u proseku po utakmici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA