Da li je Novak toliko moćan da jednim ugovorom obezbedi Zvezdi i Partizanu Evroligu?

Srpski mediji spekulišu da će najbolji teniser sveta preko svojih veza sa kompanijom IMG, sponzorom Evrolige, pokušati da lobira za srpske timove

  • 9

Košarkaška Evroliga će od sledeće sezone imati novi izgled sa samo 16 klubova, a pitanje je da li će u tom formatu biti mesta za predstavnike Srbije Crvenu zvezdu i Partizan, što je najvažnije ljudima u Srbiji.

>>>Čović ne paniči zbog nove Evrolige: Nelogično je da se preskoči Beograd, košarkaški grad!

Trenutno status šampiona ABA lige po pitanju nastupa u Evroligi nije najjasniji, dosta se spekuliše da će prvak regiona biti biti među tri šampiona, koji će dobiti prohod u Evroligu. Ali, to za sada nije zvanično niti izvesno.

Sigurni učenici Evrolige su klubovi sa A licencom Anadolu Efes, CSKA, Armani, Barselona, Fenerbahče, Laboral Kuća, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Panatinaikos, Real i Žalgiris, kao i šampion Evrokupa, pobednik kvalifikacija, ali i tri šampiona, ali nije poznato koja tri (pominju se Nemačka, Francuska i Aba liga, ali tu je i Italija)

Međutim, zanimljivo je spekulisanjesrpskih medija da bi presudnu ulogu o prolasku Zvezde i Partizana u Evroligu mogao da ima Novak Đoković.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Naime, kompanija IMG koja je zapravo investicioni fond je novi sponzora Evrolige, koji će tokom narednih 10 godina uložiti 630 miliona evra u ovo takmičenje.

E sad, Novak Đoković je jedan od najjačih klijenata IMG-a pa se stoga zaključuje da će on lobirati kod ove kompanije da se Zvezdi i Paritzanu ili bar jednom timu obezbedi prolaz u Evroligu.

Pomalo je neozbiljno to pomisliti, jer ko može da pomisli da je prvi reket sveta Novak Đoković baš toliko moćan? Šta vi mislite da li naš as može da pomogne basket velikanima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    12. novembar 2015 | 17:03

    Pa naravno, njegovo ime i djelo imaju tezinu u svim segmentima . pa kakve je veze imao sa poplavama, pa kad ja pozvao strane medije da informisu svoju javnost ipomognu u toj katastrofi svi su se odazvali i izvjestavali ipomogli, a o njemu i da ne pricam. Pomogao je i gradjanima Srbije, Bosne i Hercegovine. Svu nagradu za osvojeni turnir u Monte Karlu od 800.000$ je dao za saniranje katastrofe. Znaci njegovo ime i djelo imaju tezinu i u inostranstvu.

  • QQ mene

    13. novembar 2015 | 08:12

    Mozda moze,mozda ne. Ali, kad bi se napravila kampanja, pa se ukljuce svi nasi treneri, bivsi asovi, pa i nole onda bi moglo.

  • Vojo

    13. novembar 2015 | 07:44

    Novak je pre svega divan covek poznat je vec po svojoj humanosti naravno da je u mogucnosti da izlobira status i ostalim sportistima samo da ne dozvoli da ga uvuku u politiku jer je to prljav sport a u stanju su da iscrpe i crno ispod nokta.Noletu zelim svu srecu sa njegovom potodicom i u tenisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA