Mirko Kro Kap koristio hormon rasta da bi zalečio povredu

Hrvatski MMA borac priznao je da je koristio nedozvoljena sredstva, a svoj postupak pravdao je željom da se što pre vrati i ring

  • 5

Prašina oko Mirka Filipovića još se nije slegla. Prvo je Mirko Kro Kap objavio da se povlači u penziju zbog povrede ramena, da bi potom Američka antidoping agencija objavila da je hrvatski MMA borac bio pozitivan na nedozvoljena sredstva.

Danas smo saznali da je Filipović uzimao male količina hormona rasta da bi spasao rame.

>>> ŠOKANTNO: Mirko Kro Kap nije otišao u penziju, suspendovan je zbog dopinga!

- Hormon rasta je na listi zabranjenih supstanci i to sam znao, ali nije bilo drugog načina da spasim rame, barem sam tako mislio. U kombinaciji s krvnom plazmom. Nažalost, jedini lek za rame je višenedeljna pauza i mirovanje, ali očajnik se i za slamku hvata - pravdao se Mirko Filipović.

Hormon rasta nalazi se na listi zabranjenih sredstava zbog toga što se usled njegovog uzimanja mogu poboljšati fizičke sposobnosti sportiste.

Hormon rasta luči se iz hipofize tokom adolescentskog perioda, a telu pomaže pri izgradnji mišićne mase, povećava izdržljivost, pomaže u smanjenju masnog tkiva, kontroli količine šećera i boljem funkcionsanju mozga.

Kao nuspojava javlja se povećanje različitih delova tela, poput nosa, ušiju, zuba i prstiju, a sa sobom nosi i rizik od nastanka šećerne bolesti, bolesti visokog krvnog pritiska, slabljenju srca i oštećenja jetre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draleRS

    14. novembar 2015 | 09:45

    pitanje je sta mu je poraslo ali mu se pamet smanjila

  • ...ak47

    14. novembar 2015 | 14:33

    To je cro cop legenda Mma i K1 sram vas bilo šta ste vi postigli u životu?

  • gile

    14. novembar 2015 | 09:01

    Iskljuciti sve sportiste iz Hrvatske iz daljeg takmicenja. Tako hoce i Rusiju da iskljuce,,prc trica".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA