Manćini prebacuje pritisak na Junajted

Trener Mančester Sitija pred veliki derbi lukavo dodeljuje titulu favorita

  • 0

U ponedeljak pada odluka. Bitka za Mančester, bitka za Englesku, bitka za aposlutnu vlast na Ostrvu. Mančester Siti bi eventualnom pobedom nad Junajtedom prekinuo dominaciju ljutog rivala i pokazao da se milionska ulaganja ipak isplate.

U Sitiju svi planiraju trijumf, a menadžer Roberto Manćini pokušava lukavim rečima da skine pritisak sa svojih pulena i prebaci ga na rivala.

- Junajted će i dalje biti favorit, imaju bolje šanse da uzmu titulu od nas. Igramo derbi, onda gostujemo Njukaslu, što će biti izuzetno teška utakmica, a zatim protiv Kvins park rendžersa. Junajtedu će biti lakše, jer igraju sa Svonsijem i Sanderlendom, i to su dve lake utakmice za njih - rekao je Manćini.

Italijanski trener složio se sa kolegom Aleksom Fergusnom oko toga da je predstojeća utakmica "derbi nad derbijima", ali i da ne oseća pritisak.

- Ne osećam pritisak, jer nemamo šta da izgubimo. Njima i nerešeno odgovara, ali ne verujem da razmišljaju u tom pravcu. Baš kao i mi, uvek želimo pobedu, čak i onda kada igramo protiv bolje ekipe - rekao je Manćini.

On je dodao da je, bez obzira na ishod utakmice, zadovoljan ovogodišnjim učinkom.

- Moramo da budemo zadovoljni ovom sezonom. Izuzetno respektujem Junajted, jer su oni za mene najbolji tim u Engleskoj, pa čak i u Evropi, uz Barselonu i Real. Imaju fantastične igrače i odlične navijače - zaključio je Manćini.

Koliko će se Manćiniju isplatiti ova lažna skromnost, videćemo u ponedeljak...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA