BUNDESLIGA: Podeljene evrovize, Herta jednom nogom u Cvajti (VIDEO)

Šalke i Menhengladbah idu u Ligu šampiona, Štutgart i Bajer u Ligu Evrope, Keln i Herta bore se za baraž, Raul i Balak se oprostili od navijača

  • 0

Kolo pre kraja sve je praktično rešeno u Bundesligi. Odranije je poznato da je Borusija iz Dortmunda odbranila šampionsku krunu, a danas je pala odluka i o preraspodeli viza za evrokupove, kao i o borbi za opstanak.

Bundesligu napušta odavno otpisani Kajzersalutern, a zajedno sa njima u Cvajtu će i 99 odsto Herta, koja je porazom u gostima kod Šalkea ostala na pretposlednjoj poziciji. Jedina šansa Berlinaca je da u poslednjem kolu prestignu Keln, koji ima dva boda više i igraju baraž sa trećeplasiranim timom iz druge lige. Klas Jan Huntelar je 27. prvenstvenim pogotkom pogurao Hertu ka ambisu Cvajte, prednost je duplirao Luis Holtbi u 73. minutu. Goleadu je nastavio legenda Raul. Španac se golom oprostio od publike u Gelzenkirhenu, a njegovo klečanje u proslavi gola najbolje je pokazalo koliko mu je bilo lepo u Šalkeu u minule dve sezone. Tačku je stavio Huntelar 28. prvenstvenim hicem u sezoni i sada beži Mariju Gomezu za dva gola.

Ovim trijumfom Šalke je overio treću poziciju i pridružio se Borusiji Dortmund i Bajernu, koji idu direktno u Ligu šampiona. U kvalifikacije za elitno takmičenje će Borusija iz Menhengladbaha, koja je na svom terenu odigrala bez golova sa Augsburgom.

Što se tiče putnika za Ligu Evrope, dva mesta su rezervisali Štutgart i Bajer iz Leverkuzena.  "Aspirini" su u direktnom duelu savladali Hanover u meču u kojem se MIhale Balak definitivno oprostio od Leverkuzena.

Šampion je u velikom stilu nastavio da teroriše rivale. Dortmundski "žuto-crni" protutnjali su kroz Kajzersalutern. Prošlogodišnji heroj Lukas Barios na najbolji mogući način broji poslednje minute u dresu Borusije. Paragvajac, koji na leto odlazi u Kinu, postigao je tri gola u "petardiranju" Kajzerslauterna, a po gol su dodali Gece i Perišić.  Subotić je odigrao svih 90 minuta.

Od srpskih fudbalera, ceo meč je odigrao i mladi Aleksandar Stevanović u porazu Verdera u Volfsburgu.

Bajern je u kombinovanom sastavu pobedio Štutgart, ali Mario Gomez dao je samo jedan gol, pa će teško odbraniti titulu najboljeg strelca. Asistirao mu je Miler, koji je postavio i konačni rezultat.

33. KOLO BUNDESLIGE

Hofenhajm - Nirnberg 2:3

(Bek 22, Brafheid 88 - Pekhart 9, 71, Didavi 45)

Bajer Leverkuzen - Hanover 1:0

(Kisling 75)

Bajern - Štutgart 2:0

(Gomez 32, Miler 90+3)

Borusija Menhengladbah - Augsburg 0:0

Kajzerslautern - Borusija Dortmund 2:5

(Santana 16 autogol, De Vit 49 - Barios 18, 26, 55, Gece 33, Perišić 76)

Šalke - Herta 4:0

(Huntelar 32, 88, Holtbi 73, Raul 83)

HSV - Majnc 0:0

Frajburg - Keln 4:1

(Mujdža 36, Guede 54, Kaliđuri 84, Freis 90+1 - Podolski 47)

Volfsburg - Verder 3:1

(Salihamidžić 40, Helmes 66, 89 - Rozenberg 45)

TABELA: Boriusija Dortmund 78, Bajern 70, Šalke 61, Borusija Menhengladbah 57, Štutgart 50, Bajer 51, Hanover 45, Volfsburg 44, Verder 42, Nirnberg 42, Hofenhajn 41, Frajburg 40, Majnc 39, HSV 36, Augsburg 35, Keln 30, Herta 28, Kajzersalutern 23

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA