Da li još neko u Zvezdi treba da se povredi da bi Rebić dobio šansu?

Tek kada je Zvezda ostale bez prvog plejmejkera Mekela i kad se povredio kapiten Lazić, mladi plejmejker je dobio šansu u Evroligi i iskoristio je na najbolji način.

  • 10

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su vrednu pobedu protiv Bajerna u Minhenu 90:79 u 5. kolu Evrolige.

>>>Skoro svi navijači Zvezde su ga otpisali, a on je hladnokrvnom trojkom slomio Bajern! (VIDEO)

Bila je ovo timska pobeda koja crveno-bele ostavlja u trci za TOP 16 fazu, uprkos tome što ekipa ima dosta problema sa povredama. Zvezda igra bukvalno desetkovana u odnosu nja projektovan tim na startu sezone, ali postavlja se pitanje da li je trebalo toliko igrača da se povredi da bi šansu dobi mladi Nikola Rebić?

>>> OVO NIJE VIĐENO U EVROLIGI: Zvezdin košarkaš postao novi rekorder! (VIDEO)

Rebić je već treću sezonu član prvog tima (onu prvu 2013/14 se povremeno skidao poput sada Simanića). Tada je igrao samo jedan meč Evrolige i to 12 SEKUNDI!

Pretprošle sezone 2014/15 je bio u sastavu ali je igrao samo četiri meča u proseku 1,4 minuta po meču ili ukupno 5,29 minuta.

Ista sudbina čekala ga je i ove godine i već se u javnosti pričalo kako će propasti još jedan srpski talenat. Podsetimo, Rebić je kapiten mlade selekcije Srbije (do 20 godina) koja je postala prvak Evrope letos.

Dovođenjem Mekela, uz standardnog Jovića, kao i najava dolaska Vilijamsa upućivalo je na to da popularni Rebron neće videti parket cele sezone.

Ove sezone je dobio malo veću šansu da igra. Igrao je na svih pet mečeva i ima prosek od 8,2 minuta po meču. Ali, s obzirom da je Zvezda tri meča ubedljivo izgubila igrao je u završnici kad nije bilo bitno ( Protiv Reala 6,09 minuta, Protiv Himkija 3,04 minuta, protiv Fenerbahčea 8,35 minuta)

Tek protiv Bajerna kad nije imao ko, Nikola je dobio čak 19 minuta na parketu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Protiv Bajerna nije igrao Gal Mekel prvi plejmejker zbog povrede skočnog zgloba,a Branko Lazić povredio se početkom druge četvrtine.

Dejan Radonjić nije imao izbor, pustio je Rebića da pomogne Stefanu Joviću i taj rizik se isplatio. Mladi plejmejker je odigrao 19 minuta i ubacio 11 poena uz to tri trojke od čega i jednu ključnu u finišu utakmice!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nije Radonjić hrabar bio na ovom meču, kao protiv Strazbura kada je pustio Marka Gudurića, već sateran uza zid i morao je da pusti Rebića da igra jer nije imao koga.

Zato je pravo pitanje da li mora da se povrede svi raspoloživi bekovi u Zvezdi da bi jedan talentovani dečak koji dve godine greje klupu dobio šansu? I ne samo što je dobio, on nije bio statista, već protagonista Zvezdine pobede!

Pitanje je da li će kada se oporave Mekel i Lazić i kada Vilijams počne da igra biti prilike za Rebića. Mi mislimo da neće, a šta vi kažete? Napišite u komentaru

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA