Ruski atletičari privremeno suspendovani: Kou naziva taj potez sramotnim buđenjem!

IAAF se opredelio za najstrožu kaznu u ovom momentu nakon što je Svetska anti-doping agencija predložila suspenziju Ruske atletske federacije

  • 6

Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF) privremeno je suspendovala atletičare Rusije zbog optužbi da su pod pokroviteljstvom države koristili doping sredstva, samo devet meseci pre Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

>>> Putin sazvao hitan sastanak zbog optužbi da se Rusi dopinguju

"Privremena suspenzija su najteže sankcije koje možemo primeniti u ovom trenutku. Ovo je bilo sramotno buđenje za atletiku, ali je jasno da se varanje na bilo kom nivou neće tolerisati", izjavio je predsednik IAAF Sebastijan Kou, a prenosi AFP.

>>> Kou traži objašnjenje od Rusije do kraja nedelje!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ranije ove nedelje nezavisna komisija Svetske anti-doping agencije (WADA) posle sprovedene istrage predložila je IAAF suspenziju Ruske atletske federacije zbog raširenosti dopinga u toj zemlji.

Podsetimo, prošle nedelje je sazvan hitan sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina sa čelnicima sportskih saveza.

WADA je zatražila da ruski atleticacri budu privremeno suspendovani iz svih takmičenja, uključujući i Olimpijske igre sledeće godine u Rio de Žaneiru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    14. novembar 2015 | 11:05

    Ovo je zlocin prema atleticarima,to radi amerika namerno da bi sprala ljagu sa svojih atleticara koji koriste nedozvoljena sredstva,pa sad svu krivicu bacaju na ruske atleticate,cista zlocinacka americka propaganda na atletski saves Rusije i Ruskih atleticara,

  • Djukac

    14. novembar 2015 | 12:00

    A Felps jede samo voce!!

  • Miki

    14. novembar 2015 | 11:01

    A kad ce suspendovati Amerikance nikad a mozda ni tad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA