REVOLUCIJA U VATERPOLU! Nova pravila donose brzinu i atraktivnost!

Nova pravila biće uvođena postepeno, a cilj je da igra bude brža i dinamičnija

  • 0

Ljudi iz vrha svetskog vaterpola odlučili su da promene pravila iz korena, kako bi igra bila brža i dinamičnija. Nova pravila prvo će biti testirana na Svetskim šampionatima za mlade.

Umesto 30 sekundi za napada, predviđeno je da napad ubuduće traje 25 sekundi, kako bi ekipe brže iz faze odbrane prešle u fazu napada. Kod isključenja, igrač će van polja predviđenim za igru umesto 20 biti 15 sekundi, čime će se ''ubrzati'' igrač više. Treća promena odnosi se na broj igrača u timu. Umesto 13 standardnih, ekipe će brojati 11 igrača plus dve izmene koje će moći da se koriste tokom nekog takmičenja.

>>> Vujasinović: Ostavite Jakšića na miru!

Cilj ovih promena je brža igra u bazenu, manje fizičkog kontakta i da igra bude lepša za gledanja sa tribina.

Ova pravila biće testirana na Svetskom prvenstvu za mlade koje se u avgustu 2016. godine igra Podgorici, kao i ma Svetskom prvenstvu za žene u decembru 2016. godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovo nije prvi put da FINA testira nova pravila na takmičenjima. Na poslednjem šampionatu za mlade, nova pravila podrazumevala su šest umesto sedam igrača u bazenu, lopta je bila ona koju koriste dame (manjeg obima) i igralo se u bazenu dužine 25 metara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA