Ona je Novosađanka, ima 15 godina i najbolja je na svetu!

Srbija ima šampionku sveta u karateu i to u kadetskoj konkurenciji

  • 4

Petnaestogodišnja karatiskinja kluba “Ju karate do” i unuka čuvenog fudbalera Zvonka Ivezića, Ena Kisić osvojila je zlatnu medalju u karateu katama na Svetskom prvenstvu, koje je održano u Mariboru u konkurenciji kadetkinja.

U veoma jakoj konkurenciji, među 64 takmičarke koliko je bilo u njenoj kategoriji, Ena Kisić je uspela da se domogne titule i to za 0,1 bod.

>>>Zlatni srpski karatisti pokorili Hrvatsku! (FOTO)

- Veoma sam srećna zbog ovog uspeha, pogotovo što mi je ovo bilo prvo veliko takmičenje i prva svetska medalja – priča za portal mojnovisad.com Ena, koja je samo tri nedelje pre odlaska na Svetsko prvenstvo u Sloveniju osvojila titulu prvakinje Vojvodine u katama.

- Ovo je bio rezultat predanog rada u klubu pod nadzorom mog trenera Milana Caha i velikog karate stručnjaka Dušana Dačića kojima se ovom prilikom zahvaljujem, kaže ona.

Ena je karateom počela da se bavi pre deset godina još kao petogodišnja devojčica i to zahvaljujući starijem bratu Nemanji.

- Sasvim slučajno sam došala u dodir sa ovim sportom. Naime, moj stariji brat Nemanja je trenirao karate i ja sam odlučila da probam, svidelo mi se i ostala sam. Doduše, tada sam bila mala i nasam znala da ću doći do ovoga gde sam sada. Brat se u međuvremenu preorjentisao na fudbal, a i ja sam uz karate trenirala i odbojku, tenis, gimnastiku.... Volim sve sportove, a ponekad sa drugarima odigram i fudbal, objašnjava nam Ena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mlada Novosađanka lako usklađuje obaveze u Gimnaziji “Laza Kostić”, gde pohađa drugi razred s odličnim uspehom i treninge, a učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima na kojima je ostvarivala značajne rezultate i osvojila veliki broj odličja.

- Trenutno imam braon pojas, a za crni ću da polažem na proleće, kada napunim 16 godina. Na Svetskom prvenstvu u Sloveniji sam nosila crni pojas, jer sam i radila kate za crni pojas. Uz školu i treninge još učim i engleski jezik, kaže Ena.

U budućnosti planira da se bavi i karateom, ali i da nastavi sa školovanjem. Vidi sebe, kao i većina mladih danas u našoj zemlji, negde u inostranstvu.

-Želela bih da živim u Italiji ili Sjedinjenim Američkim Državama. Italija je najbolja u karateu, zato me i privlači, a Amerika mi je važna zbog daljeg školovanja. Obrazovanje mi je veoma bitno u životu, jer mi uvek treba da razmišljamo o tome šta ćemo raditi posle sportske karijere ili ako se povredimo i više ne budemo u mogućnosti da se bavimo sportom – zaključila je Ena.

(Telegraf.rs/Tekst preuzet sa portala:mojnovisad.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista licno

    14. novembar 2015 | 19:04

    Svaka cast!

  • krivovirac

    14. novembar 2015 | 23:56

    Ćero, Da si ti nama ziva i zdrava, i još mnogo nagrada ti nama donela. Voleo bih da se promeni siutacija u zemlji, pa da ti promeniš svoje želje, ostaneš da živiš i radiš u ovaj našoj SRBIJI!

  • NS

    15. novembar 2015 | 06:08

    Svaka cast, em prelepa, em sampionka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA