ABA liga: Partizan se oprostio od prstena

Porazom od Cedevite 68:56 okončana dominacija "crno-belih" u regionalnoj ligi, junak pobede Zagrepčana Ovens, Džejms i Mačvan podbacili

  • 0

Košarkaši Partizana neće braniti titulu Jadranske lige. Posle pet trofejnih godina pehar se seli iz Beograda, a da li će završiti u Zagrebu, Podgorici ili će ostati u Tel Avivu, gde se i igra fajnal-for, videćemo u ponedeljak. Cedevita je zasluženo u finalu posle ubedljive pobede nad retko bledim Partizanom - 68:56 (14:15, 20:17, 17:14, 17:10), a "crno-beli" će prvi put otkad učestvuju u regionalnom takmičenju propustiti meč za titulu.

Kris Ovens bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 18 poena, Miro Bilan ubacio je 15, a Marko Car 10. Jedini sa dvocifrenim učinkom u Partizanu bio je Miroslav Raduljica sa 15 poena, dok je potpuno podbacio Dominik Džejms sa četiri poena, uz šut iz igre 10-2 i pet izgubljenih lopti.

Partizan je loše izvodio slobodna bacanja (22-11),  ali to nije opravdanje za poraz, jer ni Zagrepčani nisu bili ništa bolji u tom segmentu - i oni su promašili devet penala. Cedevita je imala i veći broj izgubljenih lopti, a "crno-beli" su postigli i više dvojki. Samo tri ubačene trojke, po jedna Anđušića, Božića i Kecmana iz deset pokušaja, naspram Cedevitinih osam od 19, jedan su od ključnih razloga zašto se Partizan oprostio od titule. Uz već pomenutu očajnu igru Džejmsa i ništa boljeg Mačvana, od kojih se najviše očekivalo.

Obe ekipe loše su ušle u utakmicu, a Cedevita je tek u osmom minutu postigla prve poene iz igre (za vođstvo 9:6). U tim trenucima Vladimir Lučić bio je najbolji u crno-belom dresu i sa osam poena doneo prednost šampionu 13:11. Do kraja prve deonice obe ekipe postigle su po još dva poena, pa se na mali odmor otišlo pri rezultatu 15:14.

Druga četvrtina počela je nešto bolje od prve, bar što se realizacije tiče. Miro Bilan je razigrao Cedevitu, a s druge strane se probudio Raduljica. Posle perioda u kom se igralo koš za koš, Opačak i Ovens trojkama su doneli Cedeviti prednost, koju je sa pet poena nakratko anulirao Dušan Kecman, ali je kraj poluvremena obeležila trojka Drejpera za 34:32.

Prve poene u drugom poluvremenu "crno-beli" postižu tek posle tri i po minuta igre, kad je pogodio Raduljica, ali Biro i Drejper uskoro donose plus devet Cedeviti. U tim trenucima Vlade Jovanović zove tajm-aut, nakon čega su se "crno-beli" malo trgnuli.

Božić pogađa trojku, a posle tri neiskorišćena napada Zagrepčana, Partizan se poenima Mačvana i Raduljice vraća na minus dva. Tada na scenu stupa Marko Car, koji vraća osetniju prednost Zagrepčanima. Partizan u život vraća trojka Anđušića.

Kakva je bila statistika "crno-belih" u prve tri četvrtine, minus pet je bio odličan rezultat - 15 izgubljenih lopti, 18-7 sa linije penala i deset skokova manje uz samo tri ubačene trojke i 39 odsto šuta za dva. Srećom, ni Cedevita nije imala mnogo raspoloženih igrača…

Koliko god da su bili loši u prva tri perioda, košarkaši Partizana su u poslednjoj deonici pokazali da mogu još gore. "Crno-beli" su postigli samo 10 poena, a posle prva tri Milosavljevića na startu perioda, na sledeće se čekalo četiri minuta. Kris Ovens pogađa dve uzastopne dvojke za 64:54 na 1:45 do kraja, čime je utakmica definitivno rešena. Cedevita u finalu čeka boljeg iz utakmice Makabi-Budućnost, koja počinje u 20.15.

 

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA