PREOKRET U PIONIRU: Radivojević uništio ''svoju'' Zvezdu, Igokea slavila u Beogradu!

Gosti iz Aleksandrovca su pobedili lidera ABA lige rezultatom 87:81

  • 16

Veliki šamar za crveno-bele u Pioniru! Posle spektakularne pobede u Evroligi protiv Bajerna, košarkaši Crvene zvezde razočarali su svoje navijače porazom u regionalnom takmičenju od Igokee - 87:81 (27:18, 21:23, 15:17, 18:29)

Tvorac velikog trijumfa tima iz BiH bio je bivši kapiten Zvezde Vuk Radivojević. Ubacio je 18 poena, od kojih je osam vezao u poslednjih pet minuta. Dve trojke sa ''parkinga'' za prednost koju crveno-beli nisu mogli da stignu. Prethodno je na isteku 36. minuta bilo 72:72, da bi pomenuti Radivojević odveo Igokeu na 80:72.

>>> NEBESKI SKOK, I ONDA BUM: Moćno zakucavanje Kvinsija Milera! (VIDEO)

Nije se činilo da ćemo gledati ovakav scenario posle prvog poluvremena, a pogotovo posle uvodnih minutakada je Zvezda imala +12 na svom kontu. Kako je vreme odmicalo tako su i gosti preuzimali igru. Serijom 13:0, Igokea je uspela prvi put da izjednači, a zatim i da povede na meču. Dogodilo se to sredinom poslednje deonice, kada su gosti imali plus 6.

Foto: aba-liga.com Foto: aba-liga.com

Poslednji trzaj Zvezde bile su dve trojke Jovića i Milera za pomenutih 72:72, ali je šampion regionalnog takmičenja tu stao. Međutim, stiče se utisak da je crveno-bela mašina stala na početku poslednje deonice. Trokirala je u trećoj četvrtini, kada je stao šut, a iz ''pik en rola'' nisu mogli ništa da ubace.

Podatak da je najefikasniji igrač Zvezde Marko Simonović svih 17 poena ubacio u prvom poluvremenu jasno govori koliko su se crveno-beli mučili u napadu. Gudrurić i Jović su ''nabrali'' 12 poena, Tompson i Miler su imali po 9, dok su Rebić i Cirbes stali na 8.

S druge strane, Komatina je takođe ubacio 18 poena, koliko je imao i Radivojević. Ćapin je stao na 16, a Dimić je ostao na 11 iako nije igrao više od 25. minuta zbog druge isključujuće greške.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bolji početak utakmice Zvezda nije mogla da zamisli. Samo što je prošao minut utakmice, na semaforu je stajalo 8:0 zahvaljujući Guduriću koji je ubacio šest. Na polovini prve deonice crveno-beli su vodili sa 15:2, a zanimljivo Igokea je svoje poene postigla sa linije bacanja.

Gosti su u uvodinih sedam minuta postigli isto toliko poena, ali su u nastavku uspeli da spuste na jednocifrenu razliku na kraju prve četvrtine - 27:18. Dimić je bio precizan van linije 6.75, a s druge strane Simonović je vezao pet poena.

Nova trojka za goste viđena je početkom druge deonice i na semaforu je stajalo 27:21. Potom je Simanić promašio šut za tri poena, da bi Simonović i Dimić dobili obostranu tehničku. Imali su neke neraščićene račune. Osim što nije pogodio otvoren šut pola minuta ranije, Simanić je već u sledećem napadu napravio grešku u odbrani. Faulirao je Miloševića koji doduše nije pogodio dodatno bacanje - 27:23.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezda je za tri i po minuta druge deonice ubacila samo dva poena. Učinio je to Rebić, dok je Igokea s druge strane imala priliku da dođe na -1. Ipak, Radivojević je promašio otvoren šut što je Simonović kaznio dalekometnom plajbom za 32:25.

Sedmu trojku za Zvezdu, a svoju treću, ubacio je Simonović. Pre njega precizan je bio i Jović što je donelo vođstvo crveno-belih od 38:30. Simonović je u tom trenutku postao dvocifren sa 11 poena. Ipak, Ćapin je vratio trojku posle nekoliko smušenih napada na obe strane - 38:33.

Zanimljiva scena viđena je na 1.48 do kraja prvog poluvremena. Dimić je pogodio trojku, a potom dobio tehnički jer je pokušao da iscenira faul. To mu je bila druga i isključen je sa meča.Jović nije pogodio slobodno bacanje, ali jeste asistirao Simonoviću za trojku. Trojku koju su crveno-beli primili već u narednom napadu od Komatine - 43:39.

Smanjila je Igokea i na -4 poenima Pešakovića, ali je Simonović ubacio svoju petu trojku za konačnih 48:41 na poluvremenu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dva poena Cirbesa i još dva Tompsona bili su dovoljni da Zvezda ponovo stekne dvocifrenu prednost na početku treće deonice (52:41). Poenima Kesara (2+1), Igokea je na isteku 4. minuta treće deonice smanjila na 54:48. Pet vezanih poena gostiju koji su iskoristili trenutak dekoncentracije Zvezde u napadu.

Pionir je ustao na noge polovinom treće deonice i poklonio se Kvinsiju Mileru. Monstruozno zakucavanje jednom rukom nakon šuta Jovića i odbitka od obruča. Već u sledećem napadu Rebić je pogodio trojku za 59:50, a Miler je pogodio dva bacanja za 61:50.

Imala je Zvezda sreće u 28. minutu kada je ćapin poveo kontru Igokee. Iskusni bek je bio sam, ali je pokušao da pogodi trojku. Nije uspeo, međutim nije ni Miler za dva sa druge strane. Ispravio se Ćapin u sledećem napadu sa poludistance za 61:54.  Štimac je ubacio 63 poen Zvezde, ali je i Radivojević bio precizan za -5 crveno-belih (63:58)

To je bio i konačlan rezultat posle treće četvrtine, jer Jović nije pogodio dva bacanja, a Rebić čist šut za tri poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Igokea je vezala četiri poena na početku poslednje deonice i smanjila je na 63:62. Bio je to znak da Radonjić zatraži tajm-aut koji ništa novo nije doneo jer je Rebiću ispala lopta. Prvom trojkom u drugom poluvremenu (Ćapin), Igokea je prvi put povela. Serija gostiju od 11:0.

Zvezda je napokon ''skočila'' sa broja 63 zahvaljujući poenima Cirbesa sa penala. Nemac je prekinuo seriju Igokee od 13:0, ali su gosti vodili sa 67:65. Veliki problem za zvezdu bio je i izlazak iz bonusa što je Mikulić samo polovično kaznio. Isti igrač je zatim položio loptu u koš i Igokea je imala, u tom trenutku, velikih plus 5.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Imala je Igokea i plus 6 nakon poena Pešakovića, ali su Jović i Miler pogodili trojke za 72:72 na semaforu. Do kraja je ostalo još četiri minuta. Tajmaut Lukajića urodio je plodom pošto je Radivojević vezao pet poena i Igokea je imala vođstvo od 77:72.

Svojim 18. poenom i trojkom sa 10 metara Radivojević je odveo Igokeu na 80:72, Gudurić je potom vratio istu, ali je Pešaković ponovo bio precizan sa 6.75. Zvezda je imala tri vezana šuta za tri poena, nisu pogodili, i Igokea je bila na ivici pobede na minut pre kraja. Na kraju 87:81 za goste.

ABA liga, 10. kolo:

Tajfun - Metalac 76:63

Krka - Sutjeska 58:66

Mega Leks - Cibona 76:72

Budućnost - MZT 65:55

Crvena zvezda - Igokea 81:87

Cedevita - Olimpija 19.00

Ponedeljak:

Zadar - Partizan 21.00

Tabela: Budućnost 8-2, Mega Leks 7-3, Crvena zvezda 7-3, Cedevita 6-3, Krka 5-5, Igokea 5-5, Tajfun 4-6, Metalac 4-6, Cibona 4-6, Olimpija 4-5, MZT 4-6, Zadar 4-5, Sutjeska 3-7, Partizan 3-6.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • igor

    15. novembar 2015 | 19:04

    Gazi mutante :D

  • igor

    15. novembar 2015 | 20:13

    Kako rece jednom jedan covek dzaba vam novci moji sinovci :D

  • Grobari Pancevo

    15. novembar 2015 | 18:51

    Nema nista gore nego kad te pobedi Partizana Igokea i presudi zvezdas!!!!ahhahahahaa,i vi ocete top 16???hahahaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA