Dan kada su plakali asovi Bundeslige (VIDEO)

Od svojih navijača oprostili se Raul Gonzales, Mihael Balak, Mladen Petrić, koji nisu mogli da sakriju emocije

  • 0

Pretposlednje kolo Bundeslige rešilo je gotovo sve dileme, osim one ko će direktno ispasti, a ko ide u baraž - Keln ili Herta. Ali, ono što je definitivno obeležilo današnju rundu nemačkog šampionata jesu emotivni rastanci tri asa od navijača koji su ih obožavali.

Od publike Šalkea oprostio se Raul Gonzales Blanko. Legendarni Španac je za samo dve godine kupio srca svih u Gelzenkirhenu. Golovima, igrama, borbenošću i odnosom prema dresu "kraljevsko-plavih".  Na kraju, ipak je odlučio da ode. Neki kažu zbog para, ali pre će biti da je bio razočaran potcenjivačkim odnosom kluba prema njemu. Nudili su mu duplo manji odgovor, a gospodin kakav je Raul Gonzales Blanko zaslužuje više respekta. Videćemo koga će to Šalke dovesti da za te pare bude zamena Raulu, koji se u suzama oprostio od "Feltins arene".

Istog dana otišla je i klupska ikona Bajera iz Leverkuzena - Mihael Balak. Letos je mogao da bira klub, ali je izabrao da se vrati u svoj Leverkuzen. Vratilo mu se tako što je sada već bivši trener Robin Dut gradio autoritet preko njegovih leđa i nije mu dao da igra. Balak je ćutao i trpeo, gledajući mečeve sa tribina. Tek posle smene trenera, zaigrao je kako zna i ume, a navijačima ostaje da žale što ih je jedan neuspešan trener uskratio za uživanje u Balakovoj igri. Danas je odigrao poslednji meč na "Baj areni", a na leto odlazi u Ameriku, najverovatnije kod Anrija u Njujork Red bul.

Razloga za tugu imali su i navijači HSV. Poslednji meč na "Imteh areni" u Hamburgu odigrao je hrvatski napadač Mladen Petrić, po mnogima najbolji igrač Hamburga u poslednje dve godine. Bio je to poslednji meč i za klupsku legendu Dabida Jarolima. Trener Fink je i Petrića i Jarolima izvukao ranije iz igre kako bi uživali u ovacijama sa tribina.

Petrić je posle meča još jednom izašao pred publiku i nije uspeo da zaustavi suze. Sa ćerkom u naručju i natpisom na majici "Hvala za prekrasna vremena" oprostio se od navijača, koji su ga izuzetno poštovali. Svedoče o tome i transparenti na tribinama sa natpisima "Hvala, Mladene" i "Petriću, molim te ostani".

- Bio je ovo izuzetno emocionalan dan, koji je teško opisati rečima. Nisam mogao da zaustavim emocije - rekao je Petrić kroz suze.

(A. Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA