BOSNA NE IDE NA EURO: Irci ugasili vatru ''zmajeva'' i ućutkali sramotne navijače (VIDEO)

Džonatan Volters je bio koban za Bosnu u revanšu baraža za EURO 2016

  • 2

Fudbalska reprezentacija Irske plasirala se na prvenstvo Evrope pošto je u Dablinu, u revanš utakmici baraža, savladala selekciju Bosne i Hercegovine sa 2:0 (1:0).

>>> CEO SVET PLJUJE NAVIJAČE BOSNE: Sramno skandirali tokom minuta ćutanja za žrtve Pariza (VIDEO)

>>> KORTEO NAVIJAČA BOSNE U IRSKOJ: Pesma odjekuje ulicama Dablina pred revanš baraža! (VIDEO)

Prvi meč u petak u Zenici završen je nerešeno 1:1, a obeležila ga je velika magla, gde se sa tribina jedva videlo šta se dešava na terenu. Revanš u Dablinu obeležio je Džonatan Volters, koji je bio dvostruki strelac. Prvi gol je postigao sa bele tačke u 24. minutu, a drugi u 70. minutu, kada je zapečatio sudbinu ''Zmajeva'' i ugasio im nade za plasman u Francusku naredne godine.

Pored golova Voltersa, posebno upečatljivo bilo je skandalozno ponašanje navijača Bosne, koji su zgrozili svet sramnim skandiranjem tokom minuta ćutanja za žrtve masakra u Parizu.

Najbolji fudbaleri Irske su 22. učesnici kontinentalnog šampionata, čiji je domaćin Francuska od 10. juna do 10. jula sledeće godine.

To će im biti treće učešće na prvenstvu Evrope, gde su prethodno igrali 1988. u Nemačkoj i 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Irska - BiH 2:0 (Voters 24. penal, 70)

Dan ranije Mađarska se plasirala na EURO pobedom nad Norveškom, i to će joj biti prvo učešće posle čak 44 godine.

U preostalim revanšima baraža u utorak u Mariboru igraju Slovenija - Ukrajina (prvi meč 0:2), a u Kopenhagenu Danska - Švedska (1:2).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milosch07

    17. novembar 2015 | 00:01

    UEFA je morala da vrati Ircima Anrijevu ruku ... Kako je sudija video ovaj penal a ruku Anrija ceo svet video samo sudija ne ... Tako da bi Bosanci otisli na EURO morali kuca da pobede sa 3-4 razlike ...

  • neko tamo

    17. novembar 2015 | 11:08

    To ti je danasnja realnost, sve namesteno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA