ISTORIJSKI DUEL: Ako Novak pobedi Federera večeras, njihovo rivalstvo se menja! (VIDEO)

Od 21 čas, srpski i švajcarski teniser igraju za polufinale završnog Mastersa u Londonu

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Drugi meč dana u okviru grupe A na završnom Mastersu u Londonu (21.00) igraju stari znalci, Novak Đoković i Rodžer Federer.

Do sada su se sastajali 42 puta, a rezultat je izjednačen - 21:21, što znači da je Đoković kao favorit u prilici da prvi put povede protiv slavnog Švajcaraca u međusobnim susretima.

Ove godine, Srbin je na četiri meča bio bolji od Švajcarca (Vimbldon, US open, Indijan Vels, Rim), dok je dva puta poražen (Dubai, Sinsinati).

>>> Znate li ko je jedini srpski teniser od koga Novak "redovno" gubi? (VIDEO)

Kada su u pitanju Đokovićev bilans protiv ostale dvojice igrača iz "velike četvorke", protiv Endija Marija ima najbolji odnos pobeda i poraza 21-9, a protiv Rafaela Nadala mu fali jedna pobeda da bi se izjednačio (22-23).

Đoković i Federer u prvom kolu savladali su Nišikorija, odnosno Berdiha, i pobednik duela obezbediće plasman u polufinale.

Njih dvojica je trebalo da se susretnu u prošlogodišnjem finalu, ali se treći teniser sveta neposredno pred početak meča povukao zbog problema sa leđima.

>>> Svet bruji o Đokovićevom strastvenom govoru: To je bio najteži trenutak u mom životu (VIDEO)

Đoković u O2 areni nije izgubio još od 2011. godine - pobedom protiv Nišikorija, upisao je 15. uzastopni trijumf na završnom Mastersu.

- Pretpostavljam da će onaj koji bude dominirao sa osnovne linije na kraju i pobediti. Takođe i servis treba da bude jako dobar zbog podloge - rekao je Federer, protiv kog Đoković najbolje igra upravo na tvrdoj podlozi.

Printskrin: atpworldtour.com Printskrin: atpworldtour.com

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA