Čekali su da Vujošević ode, a onda su iz Partizana uradili nešto što bi ga oduševilo!

Proslavljeni trener nije više predsednik Sportskog društva Partizan, a po njegovom odlasku ovo društvo i fudbalski klub postali su članovi jedne književne ustanove

  • 1

Jugoslovensko sportsko društvo Parizan i njihov najvažniji član FK Partizan potpisali su saradnju sa našom najstarijom izdavačkom ustanovom kulture – Srpskom književnom zadrugom.

U Klubu sportista prisustvovali predstavnici Srpske književne zadruge – glavni urednik g. Dragan Lakićević, prof.dr Milan Lompar, Nina Novićević, upravnik zadruge, kao i potpredsednik FK Partizan g. Milorad Vučelić i direktor marketinga FK Parizan gđica Snežana Filipović, ovaj projekat ima za cilj postavljanje novih i vraćanje starih vrednosti mladim generacijama fudbalera.

Vučelić menja Vujoševića na mestu predsednika Sportskog društva Partizan

Prava je šteta što Duško Vujošević više nije predsednik JSD Partizan jer bi se kao veliki ljubitelj knjiga oduševio što je njegov Partiza počeo da se kulturno uzdiže. Poznato je koliko on voli knjige i koliko je 9insistirao da igrači čitaju. Praktično, samo nekoliko nedelja po njegovom odlasku Fudbalski klub i Sportsko društvo su postali članovi Srpske književne zadruge.

I ne samo to Narodno pozorište je sklopilo ugovor sa KK Partizan da ko kupi kartu za predstavu može da gleda besplatno meč.

Obraćajući se prisutnim novinarima prdesednik JSD Partizan Milorad Vučelić je istakao:

- Čast mi je što su naši gosti iz Srpske književne zadruge danas naši gosti i saradnici na zajedničkom projektu. Današnjim potpisivanjem međusobnog ugovora, Partizan postaje zadrugar odnosno član Srpske književne zadruge, koja je najstarija institucija srpske kulture, čiji članovi su bili mnogi srpski velikani.

Foto: FK Partizan Foto: FK Partizan

Srska književna zadruga, kao naša najstarija ustanova kulture, osnovana je 29. aprila 1892. godine u Beogradu u zgradi tadašnje Srpske kraljevske akademije u Brankovoj 15. Njeni osnivači bili su Stojan Novaković, Jovan Jovanović Zmaj, Milan Jovanović Batut i dr. Projektom saradnje i učlanjenjem naših prvotimaca u Srpsku književnu zadrugu nastavlja se započeta akcija spajanja sporta i kulture.

- Danas kada se sve više priča o obrazovanju i kada se to postavlja kao prioritet, FK Partizan pored rada sa fudbalskim talentima i prvim timom Partizana ima za cilj da sve te mlade ljude osposobi za kvalitetan život van fudbalskog terena.

- Podsetiću vas da smo još pre dve i po godine počeli sa projektima spajanja sporta i kulture kada su naši prvotimci nekoliko puta posetili pozorišta u Beogradu. Potom smo prvi u prostorijama SC Partizan-Teleoptik napravili modernu biblioteku sa preko 60 naslova.

- Trojica naših mladih fudbalera je dobilo stipendije za srednju školu Stefan Nemanja kako bi paralelno sa fudbalom mogli da se edukuju i postanu akademski građani.U planu je izgradnja internata i naravno sada još jedna lepa saradnja, zahvaljujući kojoj ispisujemo i nove stranice istorije, a to je saradnja književne zadruge i FK Partizan. – istakla je na konferenciji za štampu direktor marketinga FK Partizan gđica Snežana Filipović.

(Telegraf.rs/fkpartizan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dokle bre više....

    17. novembar 2015 | 21:45

    Vazda neka kome(n)dija sa partizanom...ali ovo stvarno mislim,ništa me više neće iznenaditi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA