Rekli su da se ne boje terorista i da će igrati u inat, a već dva meča su otkazana u 24 sata!

Mečevi Belgija - Španija i Nemačka - Holandija su otkazani zbog bojazni od terorističkog napada

  • 0

Svi uglas su isticali da terorizam neće zaustaviti fudbal i da će se prijateljski mečevi igrati širom Evrope u inat napadačima, ali dogodilo se to da su čak dva meča odložena u 24 sata upravo zbog bojazni da se Pariz ''ne ponovi'' u nekoj drugoj državi.

Tu pre svega mislimo na Belgiju i Nemačku čije nacionalne selekcije neće odigrati prijateljski meč sa Španijom, odnosno Holandijom.

>>> TERORISTI HTELI DA UBIJU MERKELOVU? Otkazana utakmica Nemačka - Holandija! (FOTO) (VIDEO)

Najpre je u ponedeljak kasno uveče iz Brisela stigla informacija da je meč suspendovan, da bi samo sat vremena pre početka utakmice u Hanoveru policija odlučila da se ne igra.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Belgijska vlada je dala preporuku za odlaganje utakmice u njihovoj državi, jer je u Briselu lociran terorista za kog se sumnja da je organizator napada u Parizu.

- Duboko smo razočarani što je meč sa ovakvom selekcijom (Španijom) otkazan, ali ne smemo rizikovati da se nešto slično dogodi i kod nas - između ostalog stoji u saopštenju.

S druge strane, u Nemačkoj je pronađen neidetifikovan kofer, ali je i viđeno više sumnjivih lica. Nije samo napad u Parizu osvestio Nemce i podigao stepen bezbednosti za viši nivo. Ne treba zaboraviti da je islamska država pre par meseci pretila Angeli Merkel koja je trebalo da gleda meč u Hanoveru.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

>>> IZBEGNUTA TRAGEDIJA! Bombaš samoubica pokušao da uđe na stadion sa prslukom eksploziva! (FOTO) (VIDEO)

Prema tadašnjim procenama, u Nemačkoj se nalazilo oko 600 sirijskih radikalnih islamista. Zato i ne čudi što je utakmica sa Holandijom otkazana. Ona na Vembliju između Engleske i Francuske nije, iako su džihadisti posle Pariza kao sledeću destinaciju najavili London.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA