ZVANIČNO: Kagava odlazi iz Dortmunda na kraju sezone

Japanski vezista odbio da potpiše novi ugovor, i klub je primoran na to da ga proda u sledećem prelaznom roku

  • 0

Ono od čega su strahovali navijači Borusije iz Dortmunda na kraju će se i desiti - Šinji Kagava napušta redove nemačkog šampiona, što je potvrdio i klub sa "Vestfalena".

- I službeno mogu da potvrdim da Kagava ne želi da produži ugovor sa nama. Pričao sam sa njegovim savetnicima i menadžerima, i oni su poručili da Šinji neće da potpiše produžetak saradnje – rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork.

Kagavin ugovor sa dortmundskim klubom ističe na leto 2013. godine, a kako ga ne bi izgubili bez obeštećenja, "milioneri" će morati da prodaju Japanca već ovoga leta. Mančester junajted trenutno izgleda kao favorit za kupovinu sjajnog Japanca, mada postoji i interesovanje Liverpula, Česlija i Intera.

- Ukoliko je neki klub zainteresovan za njegove usluge, poslušaćemo ga – zaključio je sportski direktor Cork.

Kagava je u Borusiju stigao pre dve godine iz Serezo Osake i bio je jedan od ključnih igrača za osvajanje bundesligaške titule. Odigrao je 68 mečeva i postigao 28 golova za dortmundske "žuto-crne". Klub je mu je nudio produžetak saradnje vredan šest miliona evra po sezoni, ali je Japanac i to odbio.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA