UKLETI GRAD ZA ZVEZDU: I pre 10 godina su Delije plakale u Strazburu (VIDEO)

Francuski grad budi teške uspomene navijačima crveno-belih, gde su posle 10 godina doživeli novi šok

  • 3

Poraz Crvene zvezde od Strazbura teško je pao navijačima crveno-belih, jer je njihov klub imao ćak 21 poen prednosti. Ipak, potpuni raspad sistema viđen je u ekipi Dejana Radonjića u drugom poluvremenu.

>>> ZVEZDIN RASPAD U STRAZBURU! Crveno-beli prokockali 21 razlike!

>>> Da li je Radonjić kriv za poraz Zvezde?

Strazbur je uspeo da istopi veliku prednost, koja je delovala mnogima nedostižna i na kraju da slavi za pobedu koja je iskomplikovala Zvezdi put do TOP 16.

Ovaj francuski grad navijači Zvezde ne pamte po dobru. Pre 10 godina su upravo u Strazburu fudbaleri Zvezde doživeli jedan od najtežih trenutaka u poslednjih 20 godina, koji mnogi navijači nisu još uvek preboleli.

Zvezda je bila na korak od plasmana u narednu rundu tadašnje Lige Evrope u nešto izmenjenom formatu nego danas.

Bila im je potrebna pobeda da bi po prvi put još od 1992. godine prezimila u Evropi. Vodili su crveno-beli sa 2:0. Dušan Basta je postigao gol u 34. minutu, a Ardijan Đokaj je fantastičnim lobom u 63. minutu doveo navijače do ekstaze.

Zvezda je imala sve u svojim rukama, a onda je usledio hladan tuš od strane tada 16-godišnjeg Kevina Gameira. Prvo je u 78. minutu smanjio prednost, da bi u 94. minutu postigao gol glavom posle centaršuta posle prekida.

Navijači Zvezde i dalje ne mogu da prebole taaj remi, koji je faktički bio poraz. Mnogi i dalje ne mogu da oproste Nenadu Kovačeviću zato što je u poslednjem minutu nadoknade.

Prisetite se ovog meča, koji još uvek budi setu među Delijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    21. novembar 2015 | 04:41

    Suze su same isle.. Dobra navijacka ekipa, francuzi oduvani, visili ceo dan u centru grada, korteo do stadiona.. Kad nisam umro tada.. Zvezda zivi, sa njom i ja, gledam i putujem i sad, idemo Delije!

  • toliko od mene

    20. novembar 2015 | 10:43

    Da,samo što tada Zvezda nije imala sreće,pao je slučajno gol u nadoknadi (uzgred Farncuzima to ništa nije ni značilo),a sinoć je Radonja pokazao šta sve može da uradi...bolje da je Jović,kad je dobio 5 faul ili bilo koji pomoćni trener vodio ekipu ,dobio utakmicu..

  • anodynofk

    21. novembar 2015 | 08:55

    Pola ovih balavaca ni ne zna da je utakmica odigrana, to su balavci koji se loze na Zvezdu, jer WOOW ona ima najvise navijaca ili ih truju ovi placenici..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA