Ajaks odbranio titulu šampiona Holandije

Samo naučna fantastika daje Fejenordu promil šanse da ukrade titulu "kopljanicima" ispred nosa

  • 0

Dva kola pre kraja prvenstva, Ajaks je pobedom nad Tventeom 2:1 zadržao šest bodova viška ispred Fejenorda i odbranio titulu šampiona u Holandiji. Doduše, Fejenord ima šansu da preokrene situaciju, u slučaju da "kopljanici" zabeleže dva poraza, a oni dve pobede i nadoknade minus od 26 golova u gol-razlici. Ali, u to niko ne veruje...

Ajaks je na neugodnom gostovanju Tventeu rešio sve dileme. Slavili su golovima Jansena iz jedanaesterca u 30. i Van der Vila u 78. minutu, dok je pogodak za Tvente postigao Fer u 72. minutu.

U ranije odigranom meču 32. kola PSV je u gostima bio bolji od Rode - 3:1, pa je ekipa iz Ajndhovena preskočila na tabeli AZ Alkmar i sa bodom manje od Fejenorda ostala u igri za drugo mesto i plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Ajaks može mirno da slavi titulu prvaka, jer bi i u slučaju oba poraza do kraja, te dve pobede Fejenorda zadržali prvo mesto jer imaju znatno bolju gol-razliku. "Kopljanici" imaju za 26 pogodaka bolji skor od rivala iz Roterdama.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA