Posle 15 godina i devet titula, kraj čuvene reli saradnje

Super Seb i Sitroen više ne sarađuju

  • 0

Posle 15 godina okončana je saradnja između Sebastijana Leba i Sitroena, pošto francuski tim nije obnovio ugovor sa reli majstorom.

>>> TUGA: Šumahera ne posećuju ni najbolji prijatelji!

Citroen je objavio da će 2017. godine biti fokusiran na pravljenje potpuno novog automobila za Svetski šampionat u reliju (WRC).

Printskirn: youtube/FIA World Rally Championship Printskirn: youtube/FIA World Rally Championship

 

Da bi se što bolje spremili, sezona u reliju 2016. godine će biti ignorisana, a biće nabavljena dva nova Sitoreen Eiza automobila za Hoze - Mariju Lopeza i Ivana Milera, pa ugovor sa Lebom neće biti produžen.

Francuski vozač bio je voljan da i treću sezonu zaredom učestvuje u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC), ali nijedan predlog nije dobio. Iza Leba i Sitroena ostala je saradnja duga petnaest godina za koje je Leb osvojio devet titula u WRC.

Sebastijan Leb sada ''vozi'' boje Pežoa.

Informaciju da je došlo do prekida saradnje potvrdio je Sebastijan Leb preko svog zvaničnog tviter profila ističući da okreće novu stranu u životu i da je spreman za nove izazove.

Podsetite se nekih od najboljih manevara Super Seba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA