Zvezdu jedna pobeda vodi u TOP 16! Potreban joj je Partizanov scenario

Crveno-beli bi mogli u narednu rundu i sa jednom pobedom, ali isto tako bi mogli da ispadnu sa dve

  • 20

Teško jeste, ali daleko od toga da je nemoguće! Rečenica koja se najverovatnija vrzma u glavi košarkašima Crvene zvezde, ali i armiji navijača, o situaciji u Evroligi i prolazu u TOP 16 fazu.

Veliku priliku crveno-beli su ispustili u Strazburu gde su poraženi rezultatom 78:75, iako su početkom treće deonice imali 21 poen viška. Zvezda sada ima skor 2-4, koliko i Bajern i Real Madrid, dok je francuski tim otišao na 3-3.

>>>Da li je Radonjić kriv za poraz Zvezde?

Realno, šampion Evrope će se najverovatnije plasirati u narednu rundu, a za četvrto mesto će se boriti triling Zvezda - Strazbur - Bajern. Zvuči pomalo neverovatno, ali izabranici Dejana Radonjića bi mogli da obezbede TOP 16 i sa jednom pobedom. Onom u poslednjem kolu protiv Bavaraca.

Tada bi crveno-beli prezimili u najelitnijem košarkaškom takmičenju sa skorom 3-7, ali je potrebno da se poklope određeni rezultati. Tu pre svega mislimo da Strazbur ne pobedi nijedan meč u naredna četiri kola, kao i da nemački tim ne pobedi više od jednom do duela u Beogradu.

To bi u neku ruku bila i nagrada za crveno-bele koji su pre dve sezone ispali iz Evrolige, iako su imali skor 4-6. Podsetimo, Partizan je tokom iste sezone prošao dalje sa skorom 3-7, pobedom u pretposlednjem kolu protiv Fenerbahčea, istog tima kom Zvezda gostuje upravo u pretposlednjem kolu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> EKSPLOZIJA KVINSIJA MILERA: Sipao trojke ko lud, a onda brutalno zakucao! (VIDEO)

Međutim, malo je verovatno da Strazbur u naredna četiri meča neće zabeležiti nijedan trijumf. Pogotovo što dva meča igraju kod kuće (Bajern i Himki). U tom slučaju Zvezdi su potrebne dve pobede do kraja s obzirom na bolji međusobni skor od Francuza. Bajern je u najnepovoljnijem položaju, jer tri puta gostuje i čeka Real kod kuće.

Možda čak i tri, ako Strazbur ostane dosledan sjajnim igrama na svom terenu.

Raspored mečeva do kraja regularnog dela:

CRVENA ZVEZDA

Crvena zvezda - Real Madrid 27.11.2015.

Crvena zvezda - Himki 4.12. 2015.

Fenerbahče - Crvena zvezda 11.12. 2015.

Crvena zvezda - Bajern 18.12. 2015.

BAJERN MINHEN

Himki - Bajern

Strazbur - Bajern

Bajern - Real Madrid

Crvena zvezda - Bajern

STRAZBUR

Fenerbahče - Strazbur

Strazbur - Bajern

Strazbur - Himki

Real Madrid - Strazbur

Tabela: Fenerbahče 5/1, Himki 4/2, Strazbur 3/3, Real Madrid 2/4, Bajern Minhen 2/4, Crvena zvezda 2/4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    20. novembar 2015 | 14:49

    Navijam za Partizan, ali volim da Zvezda prodje i što ne bi Zvezda b dobila Real naprimer. A pa da još sklone Radonjica u to bih bio 100 % siguran. Nije bre covek dorastao ovom timu Zvezde

  • lajka

    20. novembar 2015 | 14:59

    ma kako vas nije sramota porediti se sa partizanom.Kad vi nebitni spomenete Partizan onda pod obavezno ustati...naklon i izreci taj ponos Srbije i svakog POSTENOG Srbina....

  • Lena

    20. novembar 2015 | 13:51

    Pa partizan je sa manjim budzetom igrao F4.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA