VATERPOLO: Crno-beli sačuvali šampionsku krunu, Vujas u penziji!

"Crno-beli" pobedom nad Crvenom zvedom 9:8 završili finalnu seriju i osvojili 25. krunu nacionalnog prvaka

  • 0

Dominacija vaterpolista Partiuzana na domaćoj sceni se nastavila! Crno-beli "delfini" osvojili su 25. krunu nacionalnog šampiona, ali odavno im nije bilo teže. U drugom meču finalne serije pobedili su odličnu ekipu Crvene zvezde 9:8 (3:2, 2:3, 3:2, 1:1) i sa ukupnih 2:0 u pobedama odbranili pehar. Ovo je bio i poslednji meč za legende srpskog vaterpola Vladimira Vujasinovića i Jugoslava Vasovića.

U sjajnom ambijentu na bazenu na Tašmajdanu, viđene se scene koji zaista vraćajunadu u lepše sutra srpskog vaterpola. Partizan je potvrdio primat, ali sve čestitike i vaterpolistima Zvezde. Pružili su žestok otpor šestostrukom uzastopnom šampionu i pokazali da srpski vaterpolo opet ima večiti derbi.

Zvezda je dva puta vodila u meču - 1:0 i 4:3, ali je Partizan diktirao ritam i, mora se priznati, zahvaljujući dužoj klupi preokrenuo rezultat. Klackalica je trajala sve do poslednjeg minuta i kada se činilo da će meč otići u produžetke, Strahinja Mitrović je desetak sekundi pre kraja izmakao pažnji odbrane Zvezde i zakucao loptu iza leđa nemoćnog Pijetlovića.

Osim sjajnog ambijenta, punih tribina i prave sportske atomsfere, ovaj meč će ostati upamćen i po oproštaju dve legende srpskog vaterpola od ovdašnjih navijača. Zbogom vaterpolu je u kapici Zvezde rekao Jugoslav Vasović, koji je blistao i bio najbolji igrač "crveno-belih" sa tri postignuta gola.

Zbogom srpskom, a vrlo moguće i svetskom vaterpolu, rekao je jedan od najboljih sportista svih vremena - Vlada Vujasinović. Legendarni Vujas je majstorski dirigovao igrom Partizana i na najlepši mogući način se oprostio od voljenog kluba.

U pobedničkom taboru Aleksandar Radović je jedini postigao dva gola, dok su po jednom bili precizni Dedović, Ćuk, Mandić, Korolija, Vujasinović, Mitrović i Vukićević. Kod Zvezde, pored trostrukog strelca Vasovića, u listu strelaca su se upisali Kljajević (dva gola) i Ranđelović, Strahinja Rašović i Aksentijević sa po jednim golom.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA