Hodžson jedini kandidat za selektora Engleske (VIDEO)

Vest Bromvič albion dozvolio svom iskusnom treneru da pregovara sa Fudbalskom asocijacijom

  • 0

Englesku fudbalsku reprezentaciju na predstojeće Evropsko prvenstvo može da odvede i iskusni stručnjak Roj Hodžson (64), kome je rukovodstvo Vest Bromvič albiona, čiji je trener, dozvolilo da vodi pregovore sa Fudbalskom asocijacijom Engleske (FA).

Predsednik FA Dejvid Bernštajn izjavio je da je Hodžson jedini kandidat za mesto selektora, koje posle ostavke Italijana Fabija Kapela privremeno drži Stjuart Pirs. Hodžsonu ugovor sa VBA ističe 30. juna, a klub namerava da ga produži.

– Veoma smo počastvovani time što FA želi našeg trenera za selektora rerprezentacije, jer je to dokaz njegovog dobrog rada u klubu. Razumljivo nam je to što Hodžson želi da predvodi Englesku, ali se nadamo tome da neće biti problem da produži ugovor s nama – rekao je predsednik VBA Džeremi Pis.

Hodžson je u VBA došao u januaru prošle godine posle smene Roberta di Kanija, sadašnjeg v. d. trenera Čelsija. Prethodno je trenirao Liverpul, ali je saradnja s velikanom sa "Enfilda" raskinuta posle samo pola godine zbog loših rezultata.

Hodžson je u bogatoj trenerskoj karijeri bio selektor Švajcarske od 1992. do 1995. Izborio se s njom za mesto na Evropskom prvenstvu u Engleskoj 1996, ali je otišao s kormila pošto je prihvatio finansijski kudikamo bolju ponudu Intera, gde se nije proslavio.

Bio je još i selektor Finske, ali nju nije uspeo da odvede na Evro 2008 u Austriji i Švajcarskoj. U kvalifikacionoj grupi je tada bila i Srbija, koja je, predvođena Špancem Klementeom, savladala Finsku u Helsinkiju 2:0, dok je na Zvezdinom stadionu bilo 0:0.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA