Istorijsko rivalstvo Đokovića i Nadala možda nikada više neće biti isto!

Najveće tenisko rivalstvo u istoriji nastavlja da ruši rekorde, a posle duela u Londonu moglo bi i zauvek da bude promenjeno

  • 6

Novak Đoković i Rafael Nadal će od 15 časova u Londonu u polufinalu završnog Mastersa po 46. put. Ovo je najveće rivalstvo u istoriji tenisa, koje nastavlja da obara rekorde.

Biće ovo prilika za Đokovića da po prvi put u istoriji njihovih duela izjednači rezultat, pošto Nadal sa 23 pobede ima samo jednu više od Novaka.

>>> ŠPANAC KAO NEKAD: Perfektni nadal naoštren čeka Đokovića!

Najbolji teniser sveta nije prikazao uobičajenu formu tokom grupne faze takmičenja, pošto je doživeo poraz od Rodžera Federera, dok je Nadal bio perfektan u drugoj grupi gde je nanizao pobede protiv Vavrinke, Marija i Ferera i sa prvog mesta čeka najboljeg tenisera sveta u polufinalu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Evidentno je da je popravio formu i da je blizu nivoa kada je osvajao Gren slem turnire.

Ipak, Đoković ima šansu, ukoliko bude na svom prepoznatljivom nivou, trajno promeni rivalstvo sa Nadalom, koje bi posle čak 46 duela po prvi put moglo da preokrene tas na vagi najboljeg tenisera sveta.

Ako Novak nastavi niz pobeda u Londonu, koji je sada tri uzastopne, a potom i u narednim duelima, moglo bi da se dogodi da ga Nadal više nikada ne prestigne u međusobnim pobedama.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ines

    21. novembar 2015 | 16:55

    A kobi drugi nego srpko sunce sto greje ceo svet nijeni jasno stose muce da igraju kad ih okrece oko malog prsta poz.iz luxseburga za sve u n.pazar i celu srbiju ziveli...

  • Aleksandra Blagojevic

    21. novembar 2015 | 16:52

    Kralj ostaje kralj i ne ponovljiv za duzi niz godina❤❤❤

  • Ines

    22. novembar 2015 | 12:15

    Nole razdrmaj jos ovaj put ovog starca i nek ide stvojim likom u penziju a tebi srecno sine...poz svima iz hladnog lux....srecno nole...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA