LIVERPUL PONIZIO SITI NA ETIHADU! Ova igra pokazuje šta je Klop doneo ''Crvenima'' (VIDEO)

Ekipa sa Enfilda održala fudbalski čas velikim rivalima iz Mančestera i slavila na gostovanju sa 4:1

  • 1

Liverpul ponovo igra fudbal! I to kakav! Na svojoj koži je to najbolje osetio Mančester Siti, koji je na svom terenu pregažen sa 4:1 od ekipe sa Enfilda.

Briljirali su Kutinjo i Firmino, koji su postigli po gol i zabeležili po asistenciju. Jednom je strelac bio i Škrtel, koji je u 80. minutu i definitivno rešio pitanje pobednika, ako je dilema uopšte i postojala. Utešni gol za Siti postigao je Aguero, dok je strelac bio i Mangala, ali je pogodio svoju mrežu već na samom startu utakmice.

Mnogi su se pitali šta je Liverpul dobio sa Jirgenom Klopom posle nekoliko mečeva nakon što je Nemac preuzeo ekipu sa Enfilda. Utakmica na Etihadu sada je svima dala odgovor.

Liverpul je igrao nikad lepši fudbal, koji je podsetio na neka bolja vremena slavnog engleskog kluba.

Veliki rival i lider pre 13. kola Premijer lige bio je brutalno ponižen na svom terenu. Ne samo rezultatski, već i igrom. Delovali su kao razbijena ekipa koja se skupila u kraju da igra fudbal. Toliko je Liverpul bio dominantan. Nešto slično je Barselona uradila Real Madridu na Santjago Bernabeu.

Šokantno je počeo meč na Etihadu za ''građane''. Već u 7. minutu bilo je 0:1 na semaforu, a mrežu Džoa Harta načeo je njegov igrač, pošto je Mangala nespretno reagovao u svom petercu.

U 23. minutu bilo je već 2:0 za ''crvene''. Proradila je brazilska veza koju su navijači kluba sa Enfilda dugo čekali. Posebno inspirisani Kutinjo je povisio prednost, posle odlične akcije i sjajnog proigravanja Firmina.

Brazilski tandem je bio na delu i deset minuta kasnije, samo su ovoga puta uloge bile obrnute. Kutinjo je bio asistent, a strelac Firmino. Bila je to akcija za udžbenike, koja će se prepričavati ovog vikenda kao verovatno najbolja koju su ljubitelji fudbala mogli da vide u Evropi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Lopta je posle nekoliko kombinovanja po levoj strani došla do Emrea Džana, koji je lucidnim pasom petom izbacio Kutinja i Firmina same pred golom Harta. Kutinjo nije bio sebičan i proigrao je zemljaka kome nije bilo teško da prosledi loptu u praznu režu.

Liverpul je mogao da bude i ubedljiviji, dok je Siti, koji je pre ovog kola bio lider na tabeli, bio potpuno neprepoznatljiv. Minjole gotovo da nije imao posla pred svojim golom, ali je u samom finišu meča ipak morao da vadi loptu iz mreže.

Strelac za Siti bio je Kun Aguero, kome je odbrana Liverpula ostavila previše prostora kod ivice šesnaesterca, što je Argentinac iskoristio da neodbranjivim udarcem posigne sjajan gol za nadu domaćina da može do preokreta u drugom poluvremenu.

I jesu izabranici Manuela Pelegrinija bolje počeli drugo poluvreme nego što je to bilo u prvih 45 minuta, što doduše nije ni bilo teško. Ipak, Liverpul je uz fantastičnu taktiku Jirgena Klopa, koji je izveo sastav bez klasičnog napadača, ali je gospodario sredinom terena. Brzo su gosti ponovo preuzeli dominaciju i počeli praktično da plešu po terenu. Ređale su se šanse pred golom Harta, koji je briljirao i spasio svoju mrežu da ne bude potpuno probušena.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Promašivali su i Firmino i Kutinjo izgledne šanse, a golman Sitija je svoju ekipu spasio potpune katastrofe i prave bruke na svom terenu, jer je već tada moglo da bude pa čak i pet razlike, bez preterivanja.

Siti je pripretio u dva navrata, uglavnom posle grešaka fudbalera Liverpula, ali je Minjole jednom bravuroznom intervencijom uspeo da sačuva gol i spreči dramu u finišu susreta.

Sve dileme rešio je Martin Škrtel, kome je u 80. minutu lopta sela na volej posle kornera i zakucao je loptu u mrežu Harta za konačan rezultat i veliku radost igrača i navijača Liverpula.

Ukoliko ovako nastavi da igra, Liverpul se bez problema može umešati u trku za titulu! Prvo mesto im je sada udaljeno osam bodova, a na njemu se posle 13. kola nalazi ekipa Lestera.

Premijer liga 13. kolo:

Votford – Mančester Junajted 1:2

(Dini 87. penal – Depaj 11, Švajnštajger 90+1)

Čelsi – Norič 1:0

(Dijego Kosta 64)

Everton – Aston Vila 4:0

(Barkli 17, 43, Lukaku 29, 59)

Njukasl – Lester 0:3

(Vardi 45, Uloa 62, Okazaki 83)

Sautempton – Stouk 0:1

(Krkić 10)

Svonsi – Bornmut 2:2

(Aju 28, Šelvi 39 – King 10, Gosling 26)

Vest Bromvič – Arsenal 2:1

(Morison 35, Arteta 40. autogol – Žiru 28)

Mančester Siti – Liverpul 1:4

(Aguero 44 - Mangala ag. 8, Kutinjo 23, Firmino 32, Škrtel 80)

Nedelja:

Totenhem – Vest Hem 17.00

Ponedeljak:

Kristal Palas – Sanderlend 21.00

Tabela: Lester 28, Mančester Junajted 27, Mančester Siti 26, Arsenal 26, Totenhem 21, Vest Hem 21, Liverpul 20, Everton 20….

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    21. novembar 2015 | 21:42

    Klop,polako pravi novi liverpul,ako ne sledece godine,za dve godine titula je sigurno na enfildu,posle dugo-dugo godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA