Traže se kazne za Blatera i Platinija!

Pomenuti dvojac se još nalazi pod suspenzijom, a može da ih brine konačan izveštaj Etičke komisije

  • 1

Etička komisija Međunarodnog fudbalskog saveza (FIFA) saopštila je da je završena istraga protiv predsednika Sepa Blatera i prvog čoveka UEFA Mišela Platinija i predložila sankcije za njih dvojicu, prenosi Rojters.

FIFA je pre dve nedelje suspendovala Blatera i Platinija na 90 dana zbog toga što je ta organizacija 2011. godine uplatila Platiniju dva miliona švajcarskih franaka, za savetodavnu ulogu, u periodu od 1999. do 2002. godine.

I Blater i Platini, koji želi da nasledi prvog čoveka FIFA na predstojećim izborima, tokom istrage izjasnili su se da nisu krivi.

- Istražno telo nezavisne Etičke komisije podnelo je konačan izveštaj u kojem traži kazne za Blatera i Platinija. Iz razloga vezanih za prava privatnosti i presumpciju nevinosti, nećemo objavljivati detalje izveštaja - navodi FIFA.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Platini se na suspenziju žalio, ali je njegov zahtev odbijen, pa je Francuz podneo žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lozani. Blater se na čelu FIFA nalazi od 1998. godine, dok je Platini prvi čovek UEFA od 2007. godine.

Izbori za novog predsednika FIFA zakazani su za 26. februar 2016. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • al capone

    22. novembar 2015 | 09:23

    I ne samo za njih..i one saveze koji su kupovali svjetska prvenstav...fifa i uefa su sigurno najvece mafijaske organizacije na svijetu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA