ZVEZDA OSVOJILA NIŠKU TVRĐAVU! Posle 15 godina pao i Čair za 15. pobedu u nizu! (VIDEO)

Crveno-beli sa 2:1 slavili u Nišu protiv Radničkog, u najtežoj utakmici ove sezone, a gol odluke postigao je Luis Ibanjez sedam minuta pre kraja

  • 88

Crvena zvezda je održala nepobedivi niz i vezala je 15. uzastopnu pobedu u Superligi Srbije. Ovoga puta je poražen Radnički iz Niša, poslednja ekipa koju crveno-beli nisu pobedili, još pre tačno 15 kola na Marakani.

Bila je ovo 15. vezana pobeda, čime su crveno-beli izjednačili rekord koji je pre dve sezone postavio Slaviša Jovanović u sezoni 2013/14.

Najzaslužniji za novi trijumf čete Miodraga Božovića bili su Aleksandar Katai i Luis Ibanjez koji su bili strelci, dok je utešni gol za Nišlije postigao kapiten ove ekipe Aleksandar Jovanović.

RADNIČKI: Jovanović, Petrović, R. Bulatović, Lakić Pešić, D. Bulatović, Tomić, Marjanović, Đuričković, A. Jovanović, Zemljanuhin, Ašćerić.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez, Donald, Grujić, Srnić, Katai, Matos, Sikimić

Pogledajte golčinu Kataija sa 25 metara kojom je Zvezdi doneo vođstvo! (VIDEO)

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo šansi za crveno-bele, ali je Radnički dva puta opasno pripretio, imao je prečku i izglednu šansu u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ipak, u 54. minutu je Katai sjajnim golom doneo crveno-belima vođstvo, kada je sa 25 metara šutirao neodbranjivo u donji levi ugao golmana Jovanovića.

Deset minuta kasnije izjednačio je Radnički preko svog kapitena. Odbrana crveno-belih nije uspela da napravi ofsajd zamku i on je ostao sam pred golom Kahrimana i rutinski ga je lobovao za izjednačenje.

Ipak, u 83. minutu je Ibanjez uspeo da zatrese mrežu i postavi konačan rezultat i veliko slavlje izabranicima Miodraga Božovića.

U prvom poluvremenu nismo videli spektakularan fudbal, a na to je verovatno uticao i nešto lošiji teren na Čairu usled obilnih padavina.

Radnički je bio bliži golu u prvih 45 minuta, imao je dve ozbiljne pretnje po gol Kahrimana. Prva je bila u 12. minutu, kada je Darko Bulatović raspalio po lopti u 12. minutu meča sa oko 25 metara levom nogom. Kahriman je već bio savladan, ali je lopta pogodila prečku. Bio bi to verovatno gol sezone do sada, da je lopta ušla u mrežu!

Zvezda je pretila šutevima sa distance i pokušavala je da probije po boku, ali su šutevi bili neprecizni, a falio je obično i završni pas i centaršut.

Nišlije su mogle do gola i u samoj završnici poluvremena, pošto je Lakić Pešić bio u šansi za gol posle kornera, ali je Kahriman dobro intervenisao.

Početak drugog poluvremena obeležila je koreografija Delija kojom su obeležile godišnjicu smrti Marka Ivkovića.

>>> Delije obeležile godišnjicu smrti Marka Ivkovića koreografijom i dirljivom porukom! (VIDEO)

Drugi deo igre doneo je i mnogo više uzbuđenja, pošto smo videli i sva tri gola u tom periodu.

Posle petnaestak minuta igre u nastavku, bilo je 1:0 za goste, a strelac je bio Aleksandar Katai, kome je ovo bio 11. gol ove sezone. Fantastično je šutnuo sa oko 25 metara, i zatresao gol Jovanovića, koji ništa nije mogao u toj situaciji.

Deset minuta kasnije radovale su se ''Meraklije'' pošto je njihov kapiten zatresao mrežu Kahrimana posle neuspešne ofsajd zamke Zvezdine odbrane.

Napadala je Zvezda žestoko posle toga ali se Radnički branio, sve do 83. minuta, kada je Luis Ibanjez posle dobrog prodora i nekoliko driblinga u kaznenom prostoru iskosa sa leve strane po drugi put naterao Jovanovića da vadi loptu iz mreže. To je bio i konačan rezultat meča, jer Nišlije nisu uspele ozbiljnije da zaprete do kraja susreta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crna Gora

    22. novembar 2015 | 17:53

    Napred Zvezdo A Podgoricka Mladosta jaca je od partizana

  • Dejan

    22. novembar 2015 | 18:53

    Pregrmesmo,nije bilo lako.A Grobari,jel vidite koliko je hladno a i ovaj sneg.U Humskoj je kao na severnom polu.

  • ^-^

    22. novembar 2015 | 19:21

    Petnaesta u nizu, rivali ni blizu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA