Šta još može da sruši luda družina Golden Stejta? I Džordan drhti

Rekorderi strahuju pred ekipom Stefa Karija

  • 2

Vojska Golden Stejt Voriorsa nastavila je tamo gde je stala prošle sezone. Aktuelni šampioni najjače lige na svetu na putu su da sruše mnoge rekorde ove sezone.

Neko od njih je dobio šampionsku večeru Foto: AP/Tanjug Neko od njih je dobio šampionsku večeru Foto: AP/Tanjug

Najbliži im je za sada rekord uzastopnih trijumfa na startu sezone.

>>>Sjajni Jokić nemoćan da zaustavi istorijski ples ratnika! (VIDEO)

Pobedom u prošlom kolu protiv Denver Nagetsa tim Stiva Kera stigao je do 15. uzastopne pobede ove sezone i tako se izjednačio sa Vašington Kapitalsima iz perioda 1948/49 i Hjuston Roketsima iz 1993/94.

MVP lige Stef Kari izjavio je posle meča sa Denverom da je osećaj sjajan kada se izjednači rekord koji je toliko star i da moraju nastaviti da podižu igru na viši nivo.

Ukolko u noći između utorka i srede savladaju kod kuće ekipu Los Anđeles Lejkersa postaće novi vladari, a sledeći rekord koji prete da obore biće iz sezone 1971/72 koji upravo drži tim za koji sada nastupa Kobi Brajant, a on iznosi 33 uzastopne pobede u jednoj sezoni.

"Jezeraše" su u tom periodu do titule i rekorda predvodili legendarni Vilt Čemrblejn i Džeri Vest.

Koliko je sposobna ekipa Stiva Kera da izdrži u ovakvom ritmu do kraja sezone daće nam odgovor  postoji li ekipa bolja od legendarnog tima Čikago Bulsa predvođena Majklom Džordanom koja je u sezoni 1995-96 postavila rekord regularnog dela skorom 72-10.

Jedan od tadašnjih najboljih defanzivaca NBA lige Denis Rodman izjavio je kako nije impresioniran igrama Golden Stejt Voriorsa i kako su timovi u njegovo vreme bili mnogo jači.

- Mi smo to uspeli u vreme kada su ekipe bile mnogo jače i kada su igrali najbolji igrači na svetu. Svaki tim je imao po 2 ili 3 superzvezde, a ovo danas je nešto sasvim drugo što se ne može porediti sa našim periodom.

>>>Ludi Rodman pozdravio Srbe! (FOTO)

Još jedan zanimljiv rekord koji drže Boston Seltiksi predvođeni Lerijem Birdom iz sezone 1985/86 je 40-1 skor na domaćem terenu.

Tim iz Kalifornije nije poražen na prethodnih 16 mečeva na svom terenu računajući i završetak prethodne sezone.

Kari i drugari će sigurno imati sezonu sa pregršt motiva, izazova i možda ono najbitnije, a to je odbrana titule.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA