ZBOG ZAGREBAČKOG DINAMA: Venger od UEFA traži promenu fudbalskih pravila!

Uzalud se Francuz nada, Tobdžije su šansu ispustile na Maksimiru

  • 3

Dva kola su do kraja grupne faze Lige šampiona, a gledajući iz ove perspektive čini se da je Arsenal onim porazom na samom početku najverovatnije ostao bez osmine finala.

Tobdžije su poražene na Maksimiru rezultatom 2.1, ali Arsen Venger traži da se ta utakmica sada poništi. Razlog - pozitivan doping test Arijana Ademija.

>>> OMAĐIJALA GA: Zbog nje najbolji strelac Premijer lige ima velikih problema (FOTO)

Naime, posle meča Dinama i Arsenala, otkriveno je da je Ademi bio dopingovan. Kažnjen je četiri godine zabrane igranja fudbala, ali Modri nisu. Pravila UEFA jasno kažu da je za kaznu klubu potrebno da dvojica igrača budu dopingovana.

Venger se ne slaže sa tim pravilom, tvrdi da UEFA podržava doping i traži da se pobeda dodeli njegovom timu.

- Ne želim previše da pričam o karijeri kažnjenog igrača. Ne slažem se s UEFA pravilnikom. To zapravo znači da prihvataju doping - jasan je bio Francuz.

Podsetimo, Arsenal nakon četiri kola ima samo tri osvojena boda, koliko i Dinamo, Olimpijakos i Bajern su na deobi prvog mesat sa devet bodova i ukoliko odigraju nerešeno u Minhenu obe ekipe će se plasirati dalje.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Olimpijakosu može dalje i ukoliko izgubi od Bavaraca, a u poslednjem meču sa Arsenalom pobedi, odigra nerešeno, ili izgubi sa 1:0 ili 2:1.

Jer, Grci su u Londonu slavili sa 3:2. Možda će im i taj poraz odgovarati, u zavisnosti od toga kako mečevi 5. kola budu završeni zbog gol razlike. Olimpijakos trenutno ima 6:6, a Arsenal 6:10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 227

    23. novembar 2015 | 18:51

    U pravu je trener Arsenala? Ako bude dopingovan (jedan)npr. golman,zar to nije "pola tima?"

  • Milosch07

    23. novembar 2015 | 21:57

    Pobedi Olimpijakosa u pireju i idi u osminu finala pod uslovom da on ne iznenadi Bajern ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA