Bobijeva perfektna akcija sa Đinobilijem naterala Popoviča na ovu izjavu! (VIDEO)

Trener San Antonija odlučio je da srpskog košarkaša na teren pošalje u prvom poluvremenu utakmice sa Finiksom * Nemanja Bjelica propustio drugi meč zaredom * Povratak Kevina Djurenta na teren

  • 0

Samo je Juta porazom od Oklahome pokvarila procenat uspešnosti domaćih ekipa prethodne noći u NBA ligi. Krenimo od Teksasa, gde je San Antonio porazio Finiks rezultatom 98:84, a skromni doprinos tome dao je i Boban Marjanović.

Za pet minuta na terenu, srpski centar je zabeležio dva poena i po jedan skok i blokadu.

U strelce se upisao u drugoj četvrtini nakon odlične pik-en-rol kombinacije sa prekaljenim asom Manuom Đinobilijem.

U izveštajima američkih medija pohvaljena je i Marjanovićeva rampa na Aleksu Lenu, a nakon ukupno skupljenih 16 minuta na parketu do ovog meča dobijao je šansu uglavnom u završnici mečeva.

- Želeo sam da Marjanoviću dam šansu da ne bi bio zapostavljen i bez prilike da se dokaže - rekao je trener Greg Popovič posle meča, svestan da su i navijači na tribinama pozdravljali Srbina skandirajući "Boban, Boban".

Do druge pobede zaredom, a ukupno 11. u sezoni, Sparse je vodio Kavi Leonard sa 24 poena i 13 skokova. Odličan je bio Toni Parker sa 20 poena, a Grin je dodao 18.

Finiks je postigao najmanje poena od početka sezona, a istakao se Moris sa 28 poena, Čendler sa 18, Varen sa 16, dok je bosansko-hercegovački košarkaš Mirza Teletović dodao devet poena.

Minesota je pobedila Filadelfiju, ali bez Nemanje Bjelice, koji nije ulazio u igru već drugu utakmicu zaredom zbog udarca koji je dobio u levo koleno. On je, uz Nikolu Pekovića, bio jedini neaktivan među Vulvsima, koji su slavili rezultatom 100:95.

Kao u transu je igrao Endru Vigins, koji je 11 od svojih 32 poena postigao u poslednjih pet minuta meča, što je bio i ključan momenat za šestu pobedu Vulvsa, kojom je prekinuta serija od dva poraza.

- On postaje neverovatan igrač i to pred vašim očima, svake večeri - rekao je trener Sem Mičel.

Lavin je dodao 12 poena koliko i Dieng, dok je Martin dodao 11. Riki Rubio je imao osam poena i 11 asistencija, a Kevin Garnet osam poena i deset skokova.

Siksersi su imali razigrane pojedince, ali ne i sreće - 25 poena ubacio je Okafor, a pratili su ga Kovington sa 18, Tompson sa 15 i Sampson sa 14 poena.

Vratio se Kevin Djurent i ponovo je u tandemu sa Raselom Vestbrukom kreirao pobedu Tandera, ovaj put protiv Jute 111:89.

Djurent je bio najefikasniji sa 27 poena, dok je Vestbruk dodao 20.

- Posle povrede morate da razmišljate tako da bez obzira na sve samo uzmete loptu i šutirate. Ono što razdvaja dobre igrače od veliih igrača je upravo taj "majndset" - rekao je Djurent nakon meča, u kom je samo u prvih 30 minuta iz igre šutirao 10/13.

Vejters se još istakao sa 12 poena, a jedan manje dodao je Ibaka.

Na drugoj strane šanse nisu imali ali su se istakli sa 19 poena Hejvord, Fejvors sa 11 i Gobert sa deset poena.

Rezultati:

Šarlot - Sakramento 127:122*

Klivlend - Orlando 117:103

Majami - Njujork 95:78

Milvoki - Detroit 109:88

Minesota - Filadelfija 100:95

San Antonio - Finiks 98:84

Juta - Oklahoma 89:11

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA