Da li je ovaj fudbaler zaslužio Zlatnu loptu FSS više od zlatnih Orlića?!

Odluka Fudbalskog saveza Srbije o kojoj može naširoko da se diskutuje

  • 7
FK Srbija Brazil, Novi Zeland, reprezentacija Srbije - New Zealand Soccer U20 WCUP Brazil Serbia Foto: Tanjug/AP

Komisija za dodelu priznanja Fudbalskog saveza Srbije odredila je laureate za trenera i fudbalera godine.

Zlatna lopta pripala je sada već bivšem selektoru omladinske reprezentacije Srbije Veljku Paunoviću, dok je drugu godinu zaredom priznanje pripalo reprezentativcu Srbije, Nemanji Matiću.

U konkurenciji su još bili i fudbaleri Andrija Živković (Partizan) i Nemanja Maksimović (Astana).

- Odlučili smo da Nemanja Matić bude laureat. Presudilo je to što je sa Čelsijem osvojio titulu u Premijer ligi, a igrao je i polufinale Lige šampiona - rekao je potpredsednik FSS, Savo Milošević za "Žurnal", a usledilo je pitanje zašto su zapostavljeni svetski prvaci sa Novog Zelanda.

- Samo zato što se radi o seniorskom fudbalu, Nemanja Matić je dobio prednost, nismo zaboravili zlatne Orliće. Planirali smo da Andriji Živkoviću dodelimo nagradu za najperspektivnijeg igrača u narednom periodu. Prošle godine je Veljko Paunović dobio priznanje za najperspektivnijeg trenera.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Neverovatno je da u konkurenciji nisu bili zvanično najbolji mladi golman sveta Predrag Rajković i najbolji treći igrač sa Mundijalita na Novom Zelandu Sergej Milinković Savić. Obojica su dobili, dakle, FIFA prizanja.

- Rajković i Miliković-Savić su dobili nagrada na Novom Zelandu, dok je Andrija Živković nepravedno izostavljen prilikom dodele priznanja. Tačno je da smo hteli sad da ga nagradimo, ali eto, rekao sam da je presudilo što je Matić prvak sa Čelsijem, a igrao je i polufinale Lige šampiona - dodao je Milošević.

Ako je i seniorska konkurencija bila jedan od presudnih momenata u odluci, valja napomenuti da i Živković, i Maksimović i Rajković uveliko igraju sa starijima, i to u Ligi Evrope i Ligi šampiona...

Komisiju su činili Ivan Ćurković, Savo Milošević, Slobodan Santrač, Miroljub Ostojić i Jovan Sekulić.

Šta vi mislite o njihovom izboru? Zanima nas vaš stav, možete ga obrazložiti u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogo

    24. novembar 2015 | 09:52

    Makso je usao u istoriju, sa golom protiv Brazila. Trebalo je da on dobije.

  • Branko

    24. novembar 2015 | 12:39

    Marko Grujic

  • Caki Cale

    24. novembar 2015 | 11:45

    Mislim da se ovo nije smelo desiti, da neko ko osvoji Svetsko prvenstvo i bude proglasen za jednog od najboljih na tom prvenstvu nije dovoljno dobar za Savu Miloševica da bude proglašen za najboljeg u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA