Barsa demolirala Romu, ali i rastužila Real! Rajković nije mogao sam! Ponovo je primio 4 gola (FOTO)

Prolaz u osminu finala obezbedili su Barsa, Bajern i Zenit * Srpski reprezentativac je odlično branio, ali je morao da se pomiri sa četiri lopte u mreži

  • 12

Još i pre početka meča sa Romom, fudbaleri Barselone su znali da su sigurni učesnici osmine finala Lige šampiona. To im je doneo remi BATE Borisova i Leverkuzena (1:1), tako da su susret protiv Vučice mogli da odigraju za svoju dušu.

I odigrali su!!! Demolirali su Romu rezultatom 6:1 i tako postali najefikasniji tim u evropskim takmičenjima. Dva gola dao je Suarez, po jedan Pike i Adrijano i dva Mesi.

Upravo je Argentinac, koji se prvi put posle povrede našao među startnih 11, golom u 60. minutu odveo Barsu na 1027 postignutih pogodaka, dok je kraljevski klub ostao na 1026. Potom je i Adrijano postigao 1028 za ''so na ranu'' i posle El Klasika.

Nije Roma igrala u najjačem sastavu, ali su mogli da postignu barem jedan gol na Nou Kampu i pre nadoknade. To se pre svega odnosi na Džeku, koji je na početku meča sam sa peterca prebacio loptu preko gola.

Nakon toga, krenula je kanonada, a reprezentativac BiH je u 82. promašio i penal. Ipak, iskupio se u 92. minutu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Suarez je u 15. minutu ''ušao'' sa loptom u gol, Mesi je tri minuta kasnije lobom krunisao fenomenalnu akciju, da bi Urugvajac u finišu prvog dela uhvatio volej koji ga stavlja na drugo mesto najboljih Urugvajaca po broju golova u LŠ. Ostavio je Pandijanija na 12, ali je ispred njega Kavani sa 16.

Mesi je u 56. minutu spojio Pikea sa golom i tako ispunio želju defanzivcu koji je žarko želeo pogodak i protiv Reala. Četiri minuta kasnije gol Mesija za rekord, a konačan rezultat postavio je Adrijano u 77. minutu. Nejmar je promašio penal, ali je pomenuti igrač prvi stigao na odbijenu loptu.

Ovo je i najubedljivija pobeda jednog španskog kluba nad italijanskim. Barsa je ubedljivo prva, dok Roma i Leverkuzen imaju po 5 bodova. Poen manje ima BATE.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Predrag Rajković je bio sjajan na golu Makabija, ali je na kraju opet četiri puta morao da vadi loptu iz mreže - 4:0. Pobeda Čelsija kojom je londonski tim jednom nogom kročio u drugu fazu. Imaju 10 bodova, koliko i Porto, dok Dinamo iz Kijeva ima 8. U narednom kolu dočekuju Zmajeve.

Srpski reprezentativac je prvi gol primio u 21. minutu. Najpre je maestralno odbranio šut Kejhila, ali je isti igrač stigao pre svih da sprovede loptu u mrežu. Peh za Makabi bio je i crveni karton Ben Haima na isteku prvog poluvremena, ali je domaći tim bio bolji rival i sa igračem manje. Nekoliko dobrih šansi, dok je s druge strane Rajković takođe odbranio tri zicera.

Murinjov šou u Tel Avivu: Portugalac ravnao teren tokom utakmice! (VIDEO)

U 73. minutu nije mogao ništa pošto je Vilijan sjajno izveo slobodan udarac. Četiri minuta kasnije sve je bilo gotovo jer je Oskar po treći put matirao Srbina, da bi konačan rezultat postavio Zuma u nadoknadi vremena.

U ovoj grupi, Dinamo iz Kijeva je iznenadio Porto na njihovom terenu - 2:0. Meč je obeležila katastrofalna greška Ikera Kasiljasa kod drugog gola koji je postigao Gonzales u 64. minutu. Prvi gol Ukrajinci su postigli u 36. minutu iz penala. Precizan je bio Jarmolenko.

Porto u neverici: Šta to uradi Kasiljas?! (VIDEO)

Arsenal je svoj posao protiv Dinama rutinski odradio i slavio na Emirejtsu rezultatom 3:0, a dobre vesti za Tobdžije dolaze i iz Minhena. Bajern je sa 4:0 srušio Olimpijakos i omogućio da ova dva tim  u međusobnom duelu u Atini rešavaju o putniku u narednu rundu.

Sančez je bio dvostruki strelac za Arsenal koji je Zagrepčane načeo golom Ozila u 29. minutu. Vredi pomenutu da se domaći tim propisno ispromašivao, uprkos što je postigao tri gola.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bavarci su za 20 minuta rešili pitanje pobednika protiv grčkog šampiona. Daglas Košta je pogodio u 8. minutu, Levandovski je nastavio u 16. minutu, da bi Miler četiri minuta kasnije povisio na 3:0.

Konačan rezultat postavio je Koman u 70. minutu, iako je domaći tim skoro čitavo drugo poluvreme igrao bez isključenog Badštubera. Luka Milivojević je odigrao čitav meč i dobio je žuti karton.

Neverovatan preokret viđen je u Francuskoj gde je Lion ostao i bez Lige Evrope. Izgubili su od Genta golom u 95. minutu - 1:2. Najpre je domaći tim poveo preko ferija u 7. minutu, ali je Miličević u 32. izjednačio na 1:1.

Gol koji je Belgijancima doneo drugo mesto i bod više od Valesnije postigao je Kulibali u samoj nadoknadi vremena.

Grupa E:

BATE Borisov - Bajer Leverkuzen 1:1

(Gordejčuk 2 - Mehmedi 68)

Barselona - Roma 6:1

(Suarez 15, 44, Mesi 18, 60 Pike 56, Adrijano 77 - Džeko 90+2)

Tabela: Barselona 13, Roma 5, Leverkuzen 5, BATE 4.

Grupa F:

Arsenal - Dinamo Zagreb 3:0

(Ozil 29, Sančez 33, 69)

Bajern - Olimpijakos 4:0

(Daglas Košta 8, Levandovski 16, Miler 20, Koman 70)

Tabela: Bajern 12, Olimpijakos 8. Arsenal 6, Dinamo 3.

Grupa G:

Porto - Dinamo Kijev 0:2

(Jarmolenko 36 pen, Gonzales 64)

Makabi Tel Aviv - Čelsi 0:4

(Kejhil 21, Vilijan 73, Oskar 77, Zuma 90)

Tabela: Čelsi 10, Porto 10, Dinamo 8, Makabi 0.

Grupa H:

Zenit - Valensija 2:0

(Šatov 15, Dzjuba 74)

Lion - Gent 1:2

(Feri 7 - Miličević 32, Kulibali 95)

Tabela: Zenit 15, Gent 7, Valensija 6, Lion 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max

    24. novembar 2015 | 22:03

    Može li bar u sportu bez reči "terorizam"???

  • Vasko.Niš

    24. novembar 2015 | 23:42

    Bravo za Rajka! Da ima jaču ekipu ne bi primao ovoliko golova... Da je bio Portu danas možda bi i pobedili,jer onaj deda Kasiljas više nije ni za sta!

  • Messi

    25. novembar 2015 | 02:27

    Ljudi kakav crni Rajkovic ,Makabi itd. , gledajte Barsu kako igra , uzivajte u njihovom fudbalu . Realno momci izuvaju kako igraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA