Golden Stejt promenio NBA istoriju! (VIDEO)

Aktuelni šampion bio je nemilosrdan prema Kobiju i saigračima, čime su postali jedini tim sa startom od 16:0 u istoriji najjače lige sveta

  • 1

Šest mečeva NBA lige odigrano je u večeri između utorka i srede, ali će se jedan posebno pamtiti. Od srpskih košarkaša na parketu je bio samo Nikola Jokić i ostvario je sjajan učinak.

Golden Stejt je promenio istoriju NBA lige! Ratnici su pregazili Los Anđeles Lejkerse kao plitak potok i slavili sa 111:77, što je njihova 16 uzastopna pobeda od starta sezone, po čemu su postali najbolji svih vremena.

Nadmašen je rekord kada je u pitanju najbolji start sezone od 15:0, koji su u sezoni 1948/49 imali Vašington Kapitolsi i 1993/94 Hjuston Rokitsi.

>>> Šta još može da sruši luda družina Golden Stejta? I Džordan drhti

Ponovo je u redovima aktuelnog šampiona najbolji bio Stef Kari, koji je imao za njega nešto skromniji učinak, ali je postigao 24 poena, a imao je i 9 asistencija. Pratio ga je Dremond Grin sa 18, a dvocifreni su bili još Barbosa sa 13 i Tomspon sa 11 poena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Potpuno je podbacio Kobi Brajant. Mnogi su se u najavi meča nadali da će baš protiv najjačeg tima lige pokazati koliko vredi i da će ponovo biti u svom prepoznatljivom ritmu, ali je partijom potpuno razočarao fanove. Imao je katastrofalno šutersko veče, pošto je pogodio samo 1 od 14, i imao je ukupno 4 poena za 24 minuta na parketu.

Kako igra, ''Crna mamba'' može već sada komotno u penziju, a ne na kraju sezone. Naslednika ima u vidu mađioničara protiv koga je igrao, i koji je promenio tok NBA istorije.

Denver Nikole Jokića je zabeležio poraz od drugog tima iz Los Anđelesa. Klipersi su slavili sa 111:94, a srspki košarkaš je ostvario sjajan učinak od 16 poena i šest uhvaćenih lopti. Ipak, ekipa iz Los Anđelesa je imala više raspoloženih igrača i na kraju je došla do pobede.

Ono što treba posebno istaći jeste da je Jokić ostvario fantastičan učinak u duelu sa jednim od najdominantnijih centara NBA lige - De Andreom Džordanom, koji je bio i najbolji defanzivac lige. Bez problema mu je natrpao 16 poena, a to je izvodio sa neverovatnom lakoćom.

Rezultati:

Vašington - Indijana 106:123

Atlanta - Boston 121:97

Memfis - Dalas 110:96

Denver - Los Anđeles Klipers 94:111

Portlant - Čigago 88:93

Golden Stejt - Los Anđeles Lejkers 111:77

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA