Srbija dobija Nacionalni stadion u Železniku?! (FOTO)

Tole Karadžić otkrio dve potencijalne lokacije, jedna je "Mali Poljud"

  • 28
Printskrin: googlemaps Ulaz na stadion Železnika koji nosi nadimak Mali Poljud Printskrin: googlemaps

Prema rečima predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, dve lokacije konkurišu za Nacionalni stadion koji bi trebalo da bude gotov za dva dana.

Činjenica da blizina aerodroma diktira dobar deo uslova oko izgradnje najvažnije sportskog objekta, izbor na lokaciju je suzio na dva mesta u Beogradu: prostor na Novom Beogradu i u Železniku.

Ponedeljak, 30. novembar je dan kada će fudbalski zvaničnici Srbije konkretno početi sa obilaskom potencijalnih lokacija.

Kada je Novi Beograd u pitanju, potencijalno mesto za gradnju je u blizini aerodroma "Nikola Tesla", dok kada se priča o Železniku, moguća lokacija je na mestu sadašnjeg stadiona bivšeg osvajača nacionalnog Kupa poznat i pod nadimkom "Mali Poljud", jer izgledom delimično podseća na stadion splitskog Hajduka..

Zanimljivo, nedavno se pojavila informacija oko kluba iz Železnika, koji bi mogao da se ponovo vrati na veliku scenu, prema rečima Đorđa Bulića, brata nekadašnjeg vlasnika FK Železnik Ace Bulića.

Nezvanično, izgradnja će koštati oko 200 miliona evra, a stadion bi trebalo da bude kapaciteta 55,000 mesta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mengele

    25. novembar 2015 | 14:28

    Dzabe bacaju pare...nije to za nas...mi ne mozemo ni JNA da napunimo...kako smo poceli igrace se utakmice na stadionu OFK-a !!!

  • Bole

    25. novembar 2015 | 14:21

    Železnik je blizu grada i saobraćajnicama je jako dobro povezan sa celim gradom,blizu je aerodrom,obilaznica..Pritom planirani prostor oko stadiona je neiskoriscen i samim tim ima i vise nego dovoljno prostora kako za sam stadion tako i za sve prateće objekte,parking. Mislim da je to najbolja moguća lokacija ukoliko se bude gradio stadion.

  • Hahaha

    25. novembar 2015 | 14:44

    Koliko dobro igraju fudbaleri i stadion u Maloj Krsni im je puno a navijaci ni to nece napuniti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA