Bivši košarkaški reprezentativac izašao iz zatvora posle četiri godine!

Podsetimo, uhapšen je 16. decembra 2011. godine u Dominikanskoj Republici po međunarodnoj poternici Nacionalnog centralnog biroa Podgorica

  • 4

Bivši košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Nikola Bulatović (44) izašao je u petak iz spuškog zatvora, gde je izdržavao petogodišnju kaznu koju mu je izrekao beogradski sud za silovanje maloletne S. N.

Kako "Pobjeda saznaje", Bulatović je oko 16 sati napustio zatvor, nakon četiri godine i petnaest dana robije, jer su se stekli zakonski uslovi zbog apsolutne zastare.

U rešenju Osnovnog suda u Podgorici koji je bio nadležan da odluči o izvršavanju krivične sankcije, pozivaju se na član 128, stav 6 Krivičnog zakona u kojem se navodi da "zastarelost nastaje u svakom slučaju kada protekne dvostruko vreme koje se po zakonu traži za zastraelost izvršenja kazne".

Bivši košarkaš uhapšen je 16. decembra 2011. godine u Dominikanskoj Republici po međunarodnoj poternici Nacionalnog centralnog biroa Podgorica.

Bulatović je 17. jula 2003. osuđen na pet godina zatvora odlukom Okružnog suda u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA