IZVUKLI SEZONU: Makabi preuzeo prsten od Partizana

Izraelci ubedljivo slavili protiv Cedevite 87:77 i prvi put osvojili regionalno takmičenje

  • 0

Košarkaši Makabiju uspeli su da u drugoj sezoni učestvovanja u regionalnoj ligi osvoje šampionski prsten trijumfom nad Cedevitom 87:77 (27:11, 12:12, 25:24, 23:30).

Posle pet sezona trofej u vlasništvu Partizan prešao je u ruke igrača izraelskog šampiona.

Oni su se odlično snašli u sezoni koja im je (bar što se tiče ABA lige) u potpunosti išla na ruku. Igrali su kad su hteli, gde su hteli, dobili domaćinstvo fajnal - fora i konačno finale zakazano za ponedeljak, umesto u nedelju kada se igraju završnice svakog iole ozbiljnog takmičenja u svetu sporta.

Ekipa Dejvida Blada je imala imperativ osvajanja trofeja pošto je doživela krah na evropskoj sceni (cilj je bio napad na titulu prvaka Evrope) i dobro se snašla. U drugom finalu regioanlnog takmičenja, "Izraelci" nisu dozvolili iznenađenje kao re decenije kada ih je Zadar iznenadio u Ljubljani.

U "Nokija areni" sve je bilo jasno posle par minuta kada je "ponos Izraela" otišao na 15:5. Od tada se prednost samo uvećavala, uglavnom varirala između 15 i 20 poena razlike. Zahvaljujući opuštanju domaćina u poslednjih 10 minuta, zagrebački tim je uspeo da izbori časniji poraz u prvom finalu na Jadranu.

Najefikasniji kod Izraelaca koji sledeće sezone neće igrati u ABA ligi bili su Lengford sa 21 i Hendriks sa 6 poena. Voren Kristofer je bio najbolji strelac u redovima hrvatskog kluba sa 24, od čega šest trojki.

(S. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA