Vrnjačka Banja postaje centar srpske košarke!

Ujedno, planirano je da Vrnjačka banja postane Olimpijski centar i očekuje se da upravo iz Banje srpski sportisti svečano budu ispraćeni na Igre u Riju.

  • 5

Vrnjačka banja postaće u budućnosti pravi raj za pripreme sportista, zaključak je sa sastanka delegacije Košarkaškog saveza Srbije (KSS) i pomoćnika predsednika Opštine Ivana Ðatića.

Kako je najavljeno selekcije Srbije do 16 i 18 godina narednog leta pripremaće se upravo u Vrnjačkoj banji, a postoji ideja i da seniori odigraju prijateljsku utakmicu sa Argentinom.

>>>Pet kandidata za organizaciju Evropskog prvenstva u kosarci 2017.

- Želja nam je da ovde vratimo košarku, ideja je da reprezentativne selekcije svih uzrasta održavaju turnire, da deca igraju košarku, uslovi su dobri, ima više hala, zdravo je okruženje i dobri ljudi - izjavio je potpredsednik KŠ Igor Rakočević.

Istovremeno, pomoćnik predsednika opštine Ðatić najavio je da će uskoro započeti izgradnja odbojkaške dvorane.

- Predsednik Boban Ðurović sastao se u Beogradu sa premijerom Vučićem i dobio informaciju da će Vlada do kraja godine uplatiti 100 miliona dinara i sledeće godine još 100 za izgradnju odbojakške dvorane.

- To znači da će sve selekcije moći da se pripremaju kod nas - istakao je Ðatić.

Foto: Promo/Vrnjačka Banja Foto: Promo/Vrnjačka Banja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroljub

    1. decembar 2015 | 19:35

    Sve je to lepo,ali niko ne kaze kako doci do banje kojim putem kad su u ocajnom stanju

  • Drug

    1. decembar 2015 | 23:58

    Super je to ideja i podržavam je.Ali trhnički..sportisti će biti ispraćeni uvek na OI iz Beograda,da kažem Surčina..Takve su nam mogućnosti.

  • Apatinac

    1. decembar 2015 | 20:07

    Slažem se i Apatin ima lepu banju, ali smo mi slepo crevo Srbije, kao i čitava zapadno Backa regija. Kakva južna srbija i Bela Palanka, ovde dođite da vidite šta je zaostalost i šta znači 100 km iz svakog peavca, nemoguće lošeg puta da se dođe do ove nedođije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA