Vučelić predvodio Partizan na sastanku sa Goranom Vesićem

Ozbiljno se razgovaralo o problemima

  • 1

Delegacija Jugoslovenskog sportskog društva Partizan na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem posetila je danas Skupštinu grada Beograda i razgovarala sa zamenikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem i gradskim menadžerom Goranom Vesićem.

Na sastanku je razgovarano o saradnji Grada Beograda i JSD Partizan, kao i o rešavanju tekućih problema koji su se pojavili u prošlosti, a tiču se poreza na imovinu i podrške klubovima članovima Partizana.

Obrazlažući predlog za izmenu Zakona o porezu na imovinu, koji je Grad Beograd inicirao, Goran Vesić je istakao da predlozi idu ka tome da se porezi na imovinu sportskih objekata i objekata kulture umanje.

Foto: Promo Antenna Foto: Promo Antenna

- Na osnovu sadašnjeg Zakona o porezu na imovinu, većina sportskih klubova ima problem da plati porez, jer sportski objekti nisu komercijalni, nego su pre svega mesta gde se odvija sportska delatnost. Upravo zbog toga iniciran je predlog za promenu Zakona kako bi se pomoglo sportskim klubovima. Pored toga, Grad Beograd će u narednom periodu više ulagati u masovni školski sport kao i obezbeđenje osnovnih uslova za rad sportskih klubova kroz plaćanje termina za treninge - istakao je gradski menadžer.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović zahvalio se klubovima JSD Partizan na uspesima koji promovišu Beograd i Srbiju i istakao da Grad pokušava da pomogne njihov rad i u uslovima finansijske krize i uprkos štednji zbog obaveza iz prethodnog perioda.

- Partizan je za Grad Beograd važan partner zbog velikog broja aktivnih sportista i dece koja treniraju u vašim klubovima i mi ćemo se truditi da u budućnosti napravimo još bolju saradnju u interesu Partizana i Beograda, a pre svega, u interesu sporta i mladih ljudi - rekao je Andreja Mladenović.

Sastanku je prisustvovao i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA