Barsa je dala 4, a Borac 5: Marakana ne pamti ovakav debakl Zvezde (VIDEO)

Čačani demolirali crveno-bele rezultatom 5:1 i zasluženo su otišli u četvrtfinale Kupa Srbije

Borac igra ozbiljan fudbal! Ako Čačani to nisu dokazali u šampionatu, gde zauzimaju visoku treću poziciju, demostrirali su u osmini finala Kupa Srbije i to na najvećem srpskom stadionu - demolirali su Crvenu zvezdu rezultatom 5:1 (3:0).

I ne samo savladali. Održali su čas fudbala lideru šampionata koji ih je pre pet kola dobio na Marakani sa 4:2. Plesale su Zebre po terenu po notama Srđana Vujaklije i Darka Zorića, ali i čitavog navalnog reda koji je u čoporu jurišao ka golu Damira Kahrimana. Laka konjica Čačana je svih 90 minuta dovodila do ludila odbranu Zvezde.

GROF ISKLJUČEN! Dugo nije hteo da napusti teren, a onda je kod tunela ZAPALIO DELIJE! (VIDEO)

Junak utakmice bio je trostruki strelac i dvostruki asistent Darko Zorić. Po gol su postigli Vujaklija i Jevtović, dok je najbolji strelac Čačana i dva puta na tacni poslužio Zorića. Ne treba zaboraviti ni golmana Bajića koji je nekoliko putta fenomenalno intervenisao, jednom kada je Zvezda bila u situaciji da se vrati u igru.

Bio je ovo najubedljiviji poraz Zvezde na svom terenu. Čak je i Barsa 80-ih dala samo četiri gola. Tada su terenom Marakane dominirali Maradona, Šuster i Janjanin, danas su to bili Zorić, Vujaklija, Knežević...

PONIŽAVANJE ZVEZDE NA MARAKANI: Pogledajte reakciju Grofa posle trećeg gola (VIDEO)

Zvezda nije bila loša. Zvezda je bila očajna. Jeste Luka Jović postigao jedan gol, ali u svim ostalim situacijama to nije ličilo na ekipu koja ima 21 bod viška u odnosu na Partizan. Odbrana kao da nije postojala,. a Grof Božović je verovatno zažalio što je promešao sastav. Grujić nije bio ni na klupi, Katai je odmarao zbog lakše povrede, Mbođ je igrao zadnjeg veznog...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Čačani su poveli u 19. minutu kada je Jevtović izbegao ofsajd zamku i na petercu pronašao samog Zorića. Ovom nije bilo teško da matira Kahrimana. Igrao se 35. minut kada je strelac prvog gola odigrao duli pas sa Vujaklijom,a  ovaj nekolio trenutaka kasnije zasvirao violinu i pokazao Božoviću da nije mogao ni kontrabasom da ga zaustavi.

Vujaklija se na odličan način odužio Zoriću u 45. minutu. Činilo se da je kontra Zebri propala kada je Vujaklija sjajno uklizao i uposlio heroja utakmice. Smiren šut i to je bilo 3:0.

Po povratku na teren Zvezda je uspela da smanji na 3:1 preko Jovića. Igrao se 54. minut kada je mladi napadač odlično iskoristio centaršut Ibanjeza, ali je već u 59. minutu bilo jasno da crveno-beli neće proći dalje. Greška odbrane, potom Kahrimana koji je izašao sa gola, da bi Vujaklija spojio Zorića sa golom.

Kao što je i Zorić uposlio Jevtovića u 75. minutu, a ovaj ispravio promašaj iz 41. minuta kada je izašao ''jedna na jedan'' i pogodio stativu. Mogao je Borac još do dva gola u anstavku, ali Knežević i Vukmirović nisu bili precizni. Mogla je i Zvezda da ublaži poraz, ali eventualan gol Jovića i Vieire sasvim sigurno ne bi ublažio bledu igru domaćina.

Vredi pomenuti i to da je Miodrag Grof Božović isključen posle četvrtog gola domaćina.

CRVENA ZVEZDA - BORAC 1:5

(Jović 54 - Zorić 19, 45, 59 Vujaklija 35, Jevtović 75)

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Luković, Mbođ, Ibanjez, Donald, Jovanović, Ristić (Matos 76), Plavšić (Vieira 51), Srnić (Jovović 73), Jović.

BORAC: Bajić, Tanasin, Živković, Miletić, Jablan, Jovančić, Mićić, Jevtović, Zorić (Vukmirović 75, Knežević, Vujaklija (Đerić 86)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savica

    2. decembar 2015 | 18:50

    TRAMVAJ BROJ 5 ZA CACAK KRECE SA MARAKANE.

  • PARTIZANOV BRAT CHRIS

    2. decembar 2015 | 18:30

    Pa kad sudi normalan covek onda zvezda gubi

  • Савица

    2. decembar 2015 | 18:29

    НА ВРЕМЕ СУ СМЕНИЛИ ЛАЛАТОВИЋА , АЛИ ГРОФ ТО НИЈЕ ЗНАО ПА ЈЕ ОДМАРАО ИГРАЧЕ. ВЕРОВАО ЈЕ У НАМЕШТАЉКУ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA