NEVIĐENO: Kari nije sa ove planete! (VIDEO)

MVP postigao 40 poena u pobedi nad Šarlotom, 28 u trećoj deonici - uzastopnih 24!

  • 5

Mislili smo da smo sve videli od Stefona Karija. E, pa nismo...

Čudotvorac meke ruke, sada već to, mirne duše, možemo konstatovati - verovatno najbolji šuter koji se pojavio u NBA ligi ikada, potrudio se da po ko zna koji put sve ostale utakmice, i svi ostali igrači, budu periferna priča i daleko manje važni od onoga što je on radio.

Zvanični MVP lige Stefon Kari postigao je 40 poena u pobedi protiv Šarlota (116:99), i to kako! Čak 28 poena je ubacio u samo JEDNOJ deonici, u trećoj, u kojoj je držao resital dok su navijači tima iz Severne Karoline izbezumljeno gledali njegov šou.

A pazite tek ovaj podatak: Kari je ubacio poslednja 24 poena u tom periodu igre?!

Statistički je to izgledalo ovako: 6/7 za dva, 8/11 za tri, 4/4 za jedan poen, 3 skoka, 5 asistencija - impresivno, neviđeno!

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

U poslednjoj četvrtini nije ulazio u igru.

I sve to u danu kada je njegov otac Del Kari trebalo da bude zvezda večeri u gradu u kojem je njegov sada već slavni sin pohađao srednju školu. Delu se na poluvremenu bivši klub odužio kratkom ceremonijom i ukazao mu počast kao najboljem strelcu franšize čije je boje branio deset sezona - od 1988. do 1998. godine.

Na kraju veličanstvene večeri za porodicu Kari, ostaće upamćeno da je Golden Stejt popravio neverovatnu seriju pobeda na 20:0...

- Kada ima osećaj i šutira, on se već vraća na svoj deo terena. On zna da će lopta ući kroz koš pre svih nas. Neverovatno je kako šutira. Došao je u grad u kojem je odrastao, najbolji je igrač lige i to je želeo svima da pokaže - rekao je posle meča Luk Volton, asistent na klupi Golden Stejta.

Najbolji u poraženoj ekipi bio je Nikolas Batum sa 17 poena. I on je, kao i svi, bio potpuno oduševljen Karijevim šuterskim "ludilom".

- Niko za njega nema odgovor, evo, već dve sezone. Pokušavali smo da ga čuvamo najbolje što smo možemo, ali on tako dobro šutira da je to prosto impresivno.

Srpski košarkaš Nikola Jokić igrao je deset minuta protiv Čikaga, u porazu Denvera 99.90, i zabeležio sasvim solidan učinak za vreme koje je proveo u igri: 7 poena i 3 skoka.

Rezultati

Šarlot - Golden Stejt 99:116

Vašington - Los Anđeles Lejkers 104:108

Detorit - Finiks 127:122 posle produžetka

Njujork - Filadelfija 99:87

Atlanta - Toronto 86:96

Čikago - Denver 99:90

Hjuston - Nju Orleans 108:101

San Antonio - Milvoki 95:70

Los Anđeles Klipers - Indijana 91:103

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draleRS

    3. decembar 2015 | 11:40

    svaka mu cast ali odmah reci da je najbolji suter NBA svih vremena je glupot, i prosle godine su svi pisalo kako igra Jeremy Lin pa ga vise niko i ne spominje.Koliko su na nekim utakmicama davali Jordan,Coby,Magic i to se odmah zaboravilo

  • Gazimestan

    3. decembar 2015 | 10:02

    Neko pamti i onih 17 za redom Vilijamsa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA