ISTRAŽIVANJE: Barselona godišnje troši na plate igrača 217 miliona dolara!

Barsin fudbaler košta 8,7 miliona dolara u proseku, a Realov 7,8, treći Mančester siti, koji je prošle godine bio tek deseti

  • 0

Još važeći evropski i španski fudbalski prvak Barselona i dalje troši ubedljivo najviše na svetu na plate igrača po godini. Portal "Sporting Intelidžens" objavio je rezultate istraživanja koji kažu da slavni katalonski klub godišnje mora da izdvoji 217 miliona dolara da namiri igrački kadar. Tako u proseku na svakog fudbalera odlazi 8,7 miliona dolara.

Drugi je kao i lane njen večiti rival Real. Njegov guber je 194 miliona dolara. Madriđani po igraču troše skoro 150.000 dolara nedeljno u proseku.

Na trećem mestu je Mančester siti, koji je u prošlogodišnjem istraživanju bio tek deseti. "Građani" iz "Šeik sitija" godišnje daju igračima 185 miliona dolara.

I na četvrtom mestu je fudbalski klub, takođe engleski. Čelsi, to jest njegov gazda Roman Abramovič godišnje troši na igrače 168,9 miliona dolara ili u proseku na svakog 6,8 miliona, što će ruskom milijarderu biti kap u moru ako tim sa "Stamford Bridža" pobedi Bajern u finalu Lige šampiona na njegovoj "Alijanc areni".

Tek je na petom mestu klub koji nije fudbalski i koji nije prešao magičnu granicu od 100 miliona dolara za plate. Košarkaši Los Anđeles Lejkersa ukupno godišnje zarađuju 87,9 miliona dolara.

Na listi 12 veličanstvenih fudbalske imperije nalaze se i Milan (sedmo mesto), koji je prošle godine bio tek 14, Bajern (8), Inter (10) i Mančester junajted (11). Čast košarke brani i San Antonio (12), koji je "doskočio" sa 43. mesta, a dubok džep imaju i gazde dva kluba američke profesionalne bejzbol lige (MLB) Njujork Jenkis (6) i Filadelfija (9).

(Telegraf. rs / Grafika: sportingintelligence.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA