Lejkersi poveli 2:0, Boston i Filadelfija napravili brejk

Pol Pirs se iskupio za lošu igru u prvoj utakmici, Nagetsi zaustavili Bajnama, ali zaboravili Brajanta, Siksersi fantastičnim šutom iznenadili Čikago

  • 0

Iako su igrali bez povređenog Reja Alena i kažnjenog Radžona Ronda košarkaši Boston Seltiksa savladali su Hokse u Atlanti 87:80, čime su izjednačili seriju na 1:1, ali i preuzeli prednost domaćeg terena. Blistao je Pol Pirs sa 36 poena, 14 skokova i četiri asistencije, odličan je bio i Kevin Garnet sa 15 poena, 12 skokova i pet uspešnih dodavanja, dok je Ejveri Bredli u novoj ulozi (menjao Ronda na poziciji pleja) zabeležio 14 poena i po tri asistencije, ukradene lopte i blokade.

Pirs, koji je u prvoj utakmici serije bio jedan od najgorih u ekipi, najzaslužniji je za preokret u kom su Seltiksi nadoknadili minus od 11 poena na 15 minuta pre kraja, jer je u tom periodu postigao 19 od svojih 36 poena.

Srpski košarkaš Saša Pavlović za 13 minuta na parketu zabeležio je četiri poena i po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu. S druge strane, Vladimir Radmanović nije igrao, a u njegovoj ekipi najbolji su bili Džo Džonson sa 22 poena i Džoš Smit sa 16 poena i 12 skokova.

Los Anđeles Lejkersi poveli su 2:0 protiv Denvera pobedom od 104:100. Kobi Brajant je postigao 38 poena, a Endru Bajnam 27, uz devet skokova i "samo" dve blokade. Ramon Sešns je ubcio 14, a Pau Gasol 13.

Za Nagetse, Taj Loson je postigao 25 poena, Kenet Farid je imao 10 skokova, Andre Miler osam asistencija i tri ukradene lopte, A Džaval Mekgi šest blokada.

Lejkersi su do sredine treće četvrtine imali sigurno vođstvo od 17 razlike, ali su Nagetsi uspeli da se tri minuta pre kraja utakmice spuste na minus četiri. Da Sešns i Brajant nisu bili po dva puta sigurni s linije penala verovatno bi se igrali produžeci.

Tim iz Los Anđelesa tako je stigao na pola puta do plasmana u konferencijsko finale. Ako je verovati statistici naći će se tako, jer "jezerdžije" u Brajantovoj eri nikad nisu izgubile plej-of seriju kad su poveli 2:0.

Na drugom kraju SAD-a, košarkaši Filadelfije iznenadili su favorizovani Čikago i izjednačili seriju na 1:1. Iako su na poluvremenu gubili osam razlike, Siksersi su stigli do pobede i "brejka" 109:92, nanevši Bulsima najveći poraz ove sezone.

Prvi plej Filadelfije Džru Holidej sa 26 i rezervista Luis Vilijams sa 20 poena, najzaslužniji su za iznenađenje. U odsustvu najboljeg strelca i igrača Dereka Rouza, listu strelaca kod Bulsa je predvodio centar Žoakim Noa sa 21 poenom. Luol Deng je ubacio osam poena, a iako je igrao veći deo drugog poluvremena, u tom delu igre postigao je samo dva poena. Još goru statistiku imao je Karlos Buzer, koji se za 13 minuta igre u drugom poluvremenu nijednom nije upisao.

Za to vreme, Siksersi su imali za NBA gotovo neverovatan procenat šuta od 64 odsto, a u čitavoj utakmici nešto ispod 60 odsto - bolje nego procenat Bulsa sa linije slobodnih bacanja (55 odsto)!

 

Atlanta - Boston 80:87 (1:1)

Čikago - Filadelfija 92:109 (1:1)

LA Lejkers - Denver 104:100 (2:0)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA