Da li ima iznenađenja u izboru za najbolje sportiste Srbije?

Olimpijski komitet će 17. decembra proglasiti one koji su najbolje prezentovali zemlju u 2015. godini

  • 2
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković i atletičarka Ivana Španović najbolji su sportisti Srbije za 2015. godinu u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Ðoković je osvajač tri gren slema i ubedljivo prvi na ATP listi, a Španovićeva je ove godine osvojila evropsko zlato, svetsku bronzu i preskočila magičnu brojku od sedam metara.

Najbolji muški tim su vaterpolisti, osvajači Svetske lige i prvaci sveta, a ženski, košarkašice, koje su osvojile zlato na prvenstvu Evrope.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najbolji mladi sportista je tekvondistkinja Tijana Bogdanović, koja je kao junior osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore, srebrnu na Evropskom za seniore i zlatnu na Evropskom prvenstvu za juniore.

Za najuspešnijeg trenera proglašen je selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić.

U godini u kojoj su održane prve Evropske igre OKS je proglasio i najuspešnije na ovom takmičenju - Damir Mikec je sa dve osvojene zlatne medalje najuspešniji je sportista, dok su u ženskoj konkurenciji najbolje Dalma Benedek Ružičić i Milica Starović, koje su osvojile zlatnu medalju u disciplini k2 500m i peto u disciplini k4 500m.

Dan Olimpijskog komiteta na kojem će najuspešnijima biti uručeni Trofeji održaće se 17. decembra u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebitan

    8. decembar 2015 | 15:24

    Da li je realno da nigde nema Orlica koji su bili prvaci na Novom Zelandu..

  • Tata Ikun

    8. decembar 2015 | 14:20

    Pošteno. Mada mora se reći, svaka čast svim našim sportistima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA