Da li je Grof Božović omiljeniji od Robija i Muslina? (VIDEO)

Delije su na Banovom Brdu pogazile svoje nepisane principe i uradile nešto što nijedan trener crveno-belih nije doživeo u poslednjih 20 godina

  • 16

Miodrag Grof Božović je napravio pravu revoluciju na Marakani. Čim je stigao, znalo se da neće biti dosadno ni novinarima ni navijačima, koji su zbog njega pogazili neke principe koji dugo godina vladaju među Delijama. Grof je doživeo nešto što nije ni legenda kluba poput Roberta Prosinečkog, kao ni najuspešniji trener Zvezde u poslednjih 20 godina - Slavoljub Muslin.

>>> Kako bi mogao da izgleda moćan Zvezdin tim za Ligu šampiona?

>>> Grof Božović u majici sa likom Putina! (FOTO)

Božović je doneo nešto novo u srpskom fudbalu, i ne samo kada je igra u pitanju, gde su crveno-beli vezali 17 uzastopnih pobeda i došli su na korak od rekorda Slavoljuba Muslina.

Njegove konferencije su nesvakidašnje. Tu se stalno mogu čuti odgovori koji iskaču iz šablona srpskog fudbala, uvek se mogu čuti i šale i doskočice, ali i svađe sa novinarima, gde je posebno upečatljiva bila poslednja na kojoj je čak i vređao jednog novinara, zato što mu se nije svidelo njegovo pisanje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Posle toga, Grof je dobio još jaču podršku navijača, i doživeo je da zbog njega Sever pogazi principe koje godinama vladaju na ovoj tribini - da se ne skandira ime nikome od trenera i igrača.

>>> GROFE, JAVI SE: Delije pozvale svog trenera, a onda mu skandirale ime! (VIDEO)

Božović je kupio navijače dobrom igrom i rezultatima. Ali i emocijom koju je pokazao u debaklu protiv Borca, kada je iz njega progovorila ona sirova emocija kada je kretao ka tunelu posle isključenja. Zapalio je stadion i mnogi su posle bruke od Borca više pričali o tome, nego o drugom najubedljivjem porazu koji je Zvezda doživela na Marakani.

Šta tek onda reći o onome što smo videli i čuli na stadionu Čukaričkog? Grof je dobio neviđene ovacije i doživeo je nešto što nije doživeo nijedan trener u poslednjih 20 godina koji je došao na Marakanu.

Delije su mu skandirale ime i prezime! Takvu privilegiju nisu imali ni Robert Prosinečki, niti Slavoljub Muslin. ''Žuti'' je bio verovatno najvoljenija osoba koja je prodefilovala Marakanom od Barija, ali je deo najvatrenijih navijača bio protiv toga da mu se skanira. Bilo je, doduše i skandiranje Robiju u vidu pesme na melodiju Užičkog kola, ali su je vođe sa ''šipke'' zaustavljale kada bi ona krenula iz mase na severnoj tribini.

Ovoga puta je skandiranje Grofu na Banovom Brdu pokrenuto upravo sa ''šipke''.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Poznato je da je u vreme dolaska Roberta Prosinečkog vladala podeljenost među Delijama, tvrdo jezgro tribine se protivilo njegovom dolasku zbog hrvatske nacionalnosti. Na kraju je napravljen kompromis da on bude na klupi, ali da mu se ne skandira ime. To je bilo teško obuzdati u nekoliko navrata, po dolasku na Marakanu, prilikom odlaska, kada je na Severu bila i parola posvećena Prosinečkom.

- Prosinečki, hvala ti za snagu i energiju koju si uneo u klub. Vrata Markane su ti uvek otvorena.

Bilo je to na utakmici protiv Bordoa, prvoj od kako je Prosinečki dao ostavku. Čak i na ovu parolu pojedini navijači su imali zamerku, jer na njoj nije bio napisan njegov nadimak (Robi), dok je na drugoj, posvećenoj Aleksandru Jankoviću, koja se ubrzo pojavila na Severu, mogao da se vidi njegov nadimak - Sale.

Muslin takođe nikada nije imao takvu privilegiju, iako je ostvario neverovane uspehe sa Zvezdom. Čak je prema njemu stvorena određena odbojnost, zbog toga što je često bio u sukobu sa Draganom Džajićem, miljenikom navijača.

Nema sumnje, Miodrag Božović je kod navijača Zvezde probudio neku novu emociju, u to više niko nema sumnje. A da li je uspeo i da postane omiljeniji od Muslina i Prosinečkog? Očekujemo da čujemo vaše mišljenje u komentarima.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jagodina

    9. decembar 2015 | 13:53

    Svaki od njih ima posebno mesto u nasim srcima! Ne razdvajaj te ih! Postovanje za sve i HVALA!

  • Kića

    9. decembar 2015 | 13:14

    Muslina se ne sećam kakav je bio trener jer sam tad imao 5 ili 6 godina tako da ga ne mogu oceniti. Što se tiče Grofa, čovek je stvarno car i donosi neviđenu energiju. Za mene je Robi ipak na prvom mestu. Bila je prisutna sjajna atmosfera tokom njegovog boravka. Kad se setim onih derbija kako je slavio golove pored klupe i na kraju emotivnog odlaska sa klupe. Tog dana kada je odlazio bio sam tužan kao da sam ja otišao sa klupe i još uvek mi je žao što nije duže ostao. Svakako teži trenutak i od onog koji je usledio 2 nedelje kasnije protiv Bordoa.

  • Pop

    9. decembar 2015 | 13:02

    Jedan je Robi!Od trojice spomenutih trenera sva trojica uvazavaju za veliko postovanje i respekt!Ja ih gledam jednako,Robi je sastavio ekipu od nicega bez novca i sama pojava Prosineckog je dovlacila gledaoce na stadion!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA