ZAŠTO IGRAMO U OVOJ RUPI OD STADIONA? Nemački novinari zgroženi Maksimirom!

Reporter Zidojče Cajtunga nije štedio kritike na račun fudbalskog doma Dinama iz Zagreba

  • 21

Poznato je već da Maksimir važi za jedan od najružnijih stadiona na svetu. Svesni su toga i Hrvati, koji sa zebnjom čekaju utiske gosiju nakon evropskih utakmica Dinama iz Zagreba.

>>> KAO DA JE MINHEN: Hiljade navijača Bajerna u centru Zagreba (VIDEO)

Posle meča protiv Bajerna iz Minhena, ispostavilo se da su bili u pravu zbog straha od toga šta će Nemci reći kada ugledaju stadion u Zagrebu.

Perfektni i pedantni Nemci, koji su navikli na visok standard i najviši konfor na stadionima, bili su zgroženi onim što su videli na Maksimiru.

Utiske je sa čitaocima podelio i novinar Zidojče Cajtunga, jednog od najuticajnijih medija u Nemačkoj, i nije štedio kritiku.

- Dinamov stadion Maksimir ima malo zajedničkog s modernim fudbalskim katedralama na kojima Bajern inače gostuje. Ostarela ruševina s rupama između tribina i bez krova, nije ponudila nikakvu zaštitu navijačima koji su promrzli u hladnoj noći po ledenoj kiši.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 - Žalosno je što UEFA utakmice poput ove, koje ništa ne odlučuju i nemaju nikakvog značaja, jednostavno ne otkaže, posebno ako moraju da se igraju na ovakvom stadionu, a nagradni fond za utakmicu, koji je iznosio 1.5 miliiona evra, jednostavno je trebalo podeliti - oštar je bio novinar Klaudio Katonjo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    10. decembar 2015 | 17:52

    Pa da nisu unistavali balkan godinama i stadioni bi bili bolji

  • Bato

    10. decembar 2015 | 19:09

    Lako je bahatim Nijemcima komentarisati druge, kada su od kako postoje svoju sreću gradili na nesreći drugih. Da nisu podržali raspad bivše Jugoslavije, ko zna da li bi nam bili toliko iznad u svemu.

  • Dr. za rock and roll

    10. decembar 2015 | 19:10

    Zvezdina marakanica kako tako jos uvek ubedljivo najjaci stadion na ovim prostirimq !!!!! I postoji jos jedan u hrvatskoj - hajduk split ovo ostalo cementare.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA