BABOVIĆ: Ova sezona je totalna propast, ne znam kako ćemo dalje...

Emotivan nastup zamenika kapitena Partizana posle šokantnog poraza od Augzburga i eliminacije crno-belih iz Evrope

  • 21

Ništa od proleća. Bolno, da ne može bolnije, Partizan je eliminisan iz Evrope porazom na svom terenu od Augzburga, uprkos vođstvu, šansama, domaćem terenu...

Tajac je zavladao u svlačionici srpskog prvaka. Bilo je i plača. Mučno je zaista bilo u Humskoj u četvrtak uveče. Baš teško.

- Partizan je kažnjen... - od muke, jedva da je izustio Stefan Babović koju reč, po izlasku iz svlačionice, bled kao krpa.

>>> OSTAVKA UPRAVE PARTIZANA? Grobari tražili odlazak na sastanku!

Od sjajnih 1:0 do mučnih 1:3 u 89. minutu. Šta je to toliko krenulo naopako?

- Eto, opredelili smo se da igramo na kontre. U najgorem mogućem trenutku primimo izjednačujući gol, pa primimo i drugi opet u najgorem trenutku - početkom drugog poluvremena. Onda smo se ispromašivali u kontrama i na kraju nas je stigla kazna u 90. minutu. Bobadilja glavom i srušen jedan san, zbog čega ćemo sigurno tugovati.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizanu je Evropa ove sezone definitivno "došla glave". Zbog nje se kockao u prvenstvu, na kraju je doživeo slom u Humskoj protiv Nemaca. Može se reći da je sezona za Partizan praktično završena već sredinom decembra.

- Ova sezona je totalni neuspeh, propast... - realno sagledava situaciju Babović.

Glavno pitanje posle svega je - šta dalje?

- Ne znam šta dalje... Trebalo bi dobro da razmislimo kako i šta dalje. Partizan mora opet da bude ono što je i bio. Mora da prođe ove teške momente, jer Partizan se nikad neće ugasiti uprkos ovom teškom trenutku. Dobro mora da se razmisli na koji način da se donose odluke u narednom periodu.

>>> OD MUKE BI SE POJELI: Partizanovi fudbaleri neutešni dok stoje pred Jugom (FOTO) (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na pitanje da li je ikad doživeo teži momenat od kada je u Partizanu, a Babović je "veteran" kluba iz Humske - ispalio je kao iz topa:

- Ne! Ne pamtim da mi je teže bilo nego ove godine. Nikad nisam imao ovakvu situaciju, da toliko zaostajemo u prvenstvu, da ovako ispadnemo u Evropi. Ne znam da se ponašam u ovakvim momentima. Nisam navikao.

O utakmici, taktici...

- Sve se odvijalo u prvom poluvremenu baš onako kako smo mi hteli. Oni su imali posed, ali nisu ugrožavali gol, a mi smo iz kontre pretili. Nesrećno smo primili gol krajem poluvremena i posle toga se uvukao strah u naše noge. Kažnjeni smo za takvu igru. Nije bio dogovor da se povučemo, bukvalno smo "ušli su u Žileta", a to apsolutno nije smelo da se desi. To je na kraju rezultiralo ovakvim ishodom. Nažalost, na kraju je kazna eliminacija i totalni neuspeh sezone. Što se kaže, džaba smo bitke bili kad smo ispali...

>>> Besni navijači Partizana razbili vrata na stadionu u Humskoj! (FOTO)’

Fabrisio je u akciji koja je prethodila golu Augzburga trčao da postigne gol, pa nije stigao da pomogne u odbrani svog. Taj detalj je potpuno šokirao većinu navijača, ali i njegove saigače.

- To nije pitanje za mene, ali to je bilo apsolutno van svake pameti - i Babović se čudi o čemu je razmišljao Brazilac u tom trenutku.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbgd

    11. decembar 2015 | 08:28

    Za pocetak ti prvi da se ne pojavljujes vise u blizini stadiona

  • @Žika Živac@

    11. decembar 2015 | 09:18

    Sve se vraca,sve se placa!

  • Звезда

    11. decembar 2015 | 09:05

    Баш вам је добра сезона. Реална и примерена клубу за који играш

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA