Sol Kembel okačio kopačke o klin

Legendarni engleski defanzivac objavio da u 37. godini završava fudbalsku karijeru

  • 0

Jedan od najboljih defanzivaca Engleske u prethodne dve decenije i nekadašnji reprezentativac Gordog Albiona Sol Kembel saopštio je da je završio profesionalnu karijeru. Kembel ima 37 godina, a od leta prošle godine, kada je napustio Njukasl, tragao je za novim klubom.

- Ovo je bila veoma teška odluka, jer sam se dugo godina bavio vrhunskim fudbalom. Imao sam nekoliko ponuda da nastavim, jedna je bila od tima iz Premijer lige, a druga od ekipe koja je nedavno izborila plasman u to takmičenje. Ipak, zbog problema sa oporavkom od povrede stopala doneo sam ovakvu odluku - kazao je Kembel engleskim medijima.

On je profesionalnu karijeru počeo 1992. godine u Totenhemu, a potom je napravio "veliku londonsku izdaju" kada je 2001. prešao u redove ljutog rivala Arsenala. posle toga igrao je još za Portsmut i Nots Kaunti, a 2011. se na kratko vratio u Arsenal.

Kembel je u dresu "tobžija" osvojio dve titule prvaka Engleske i tri FA kupa, dok je sa Portsmutom osvojio jedan trofej u FA kupu, a sa Totenhemom trijumfovao u Liga Kupu. Za reprezentaciju Engleske, Kembel je odigrao 73 utakmice i postigao jedan gol.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA